Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

V3ttel: Περιγράφοντας το θρίαμβο

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

V3ttel: Περιγράφοντας το θρίαμβο

ΑΓΩΝΕΣ

V3ttel: Περιγράφοντας το θρίαμβο

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από μία συγκλονιστική τελευταία παράσταση, ο Σεμπάστιαν Φέτελ υπερασπίστηκε επιτυχώς το θρόνο του! Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που συνάντησε στους 71 γύρους της μάχης του Interlagos, ο Γερμανός κατάφερε με μία ακόμα επική αντεπίθεση, να βρεθεί στην έκτη θέση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει και τον φετινό παγκόσμιο τίτλο! Έτσι έγινε ο νεότερος τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του σπορ και εντάχθηκε στο κλαμπ των κατόχων 3 τίτλων στο οποίο βρίσκονται οι Έμερσον Φιτιπάλντι, Νίκι Λάουντα, Νέλσον Πικέ, Σερ Τζάκι Στούαρτ, Τζακ Μπράμπαμ, Άιρτον Σέννα και φυσικά ο Αλέν Προστ των τεσσάρων πρωταθλημάτων, ο Χουάν Μανουέλ Φάτζιο των πέντε και ο Μίκαελ Σουμάχερ των επτά.

Advertisement
Advertisement

Ο 43χρονος ήταν και ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον Φέτελ για τη νέα του επιτυχία. Ο οδηγός της Red Bull Racing, προσπάθησε λίγα λεπτά μετά να περιγράψει το δρόμο προς τον τίτλο…

«Είναι δύσκολο να φανταστείτε τι περνά από το μυαλό μου τώρα, κατακλύζομαι από αδρεναλίνη! Ήταν ένας απίστευτος αγώνας, όλα όσα θα μπορούσαν να συμβούν για να κάνουν το έργο μας πιο δύσκολο σήμερα, συνέβησαν! Με χτύπησαν στη τέταρτη στροφή και βρέθηκα ανάποδα στο δρόμο. Ήμουν τυχερός που δεν έπεσε πάνω μου κάποιο άλλο μονοθέσιο. Το δικό μου είχε ζημιές και χάναμε σε τελική ταχύτητα στις ευθείες, ειδικά όταν το οδόστρωμα άρχισε να στεγνώνει. Ευτυχώς η βροχή επέστρεψε. Όλο το τριήμερο υπήρχε μία τάση που έλεγε πως αν έβρεχε στον αγώνα, θα ήμασταν εμείς αυτοί που θα είχαμε πρόβλημα. Όμως αποδείξαμε πως οι αγώνες σε βρεγμένο οδόστρωμα, μας αρέσουν όσο κι εκείνοι σε στεγνό! Είμαι πολύ χαρούμενος. Το σημαντικότερο όλη τη σεζόν ήταν πως συνεχίζαμε να πιέζουμε και να είμαστε ο εαυτός μας. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να παραμένουμε στο δρόμο που γνωρίζουμε κι αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά. Κάποιοι προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια αλλά δεν κανένα σημείο δεν χάσαμε τον προσανατολισμό μας, συνεχίσαμε στη προδιαγεγραμμένη μας πορεία. Όλοι στο Milton Keynes αλλά και εδώ στην πίστα, δούλεψαν σκληρά και συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε να βελτιωθούμε τόσο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα μας αλλά και όλους στη Renault. Δεν υπάρχει κάποιος σε αυτή την ομάδα που νιώθει πιο σημαντικός από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο του, μοχθούμε όλοι μαζί, αποτελούμε μία ενιαία και ισχυρή δύναμη και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί. Η κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου, ειδικά εδώ, στον τόπο καταγωγής του Ayrton Senna που είναι ένας από τους ήρωες μου, γεννά συναισθήματα δύσκολο να αποτυπωθούν σε λέξεις. Έκλαιγα στο μονοθέσιο αλλά ο ασύρματος μου δεν λειτουργούσε. Ευτυχώς! Ίσως αύριο να μπορώ να πω περισσότερα αλλά αυτή τη στιγμή, δεν έχω λόγια», είπε ο 25χρονος.
[nggallery id=1094]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)