Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mauro Serra στη Μύκονο για φιλανθρωπικό σκοπό

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mauro Serra στη Μύκονο για φιλανθρωπικό σκοπό

ΝΕΑ

Mauro Serra στη Μύκονο για φιλανθρωπικό σκοπό

ΝΕΑ

Ο πρώην πιλότος της F1 επισκέφτηκε το νησί των ανέμων προκειμένου να εκπληρώσει μια σημαντική υπόσχεση.

Advertisement
Advertisement

Τηρώντας την υπόσχεση του στις 21/5, στο Monte Carlo, προς τον καλό του φίλο Μαστοράκη Κώστα και την Πρόεδρο της Ελπίδας Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Mauro Serra, πρώην πιλότος της formula 1, πήρε το πρώτο αεροπλάνο από το αεροδρόμιο (όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες λόγω covid) Cort Dazour της Νίκαιας και προσγειώθηκε στη Μύκονο. Διέμεινε και χαλάρωσε στο ξενοδοχείο Branco, στον Πλατύ γυαλό, όπου φιλοξενήθηκε από την Κυρία Μαριάννα, όπου έδωσε την τιμητική πλακέτα στο στενό του φίλο Κώστα Μαστοράκη να της την παραδώσει για την υποστήριξη του ιδρύματος που εκπροσωπεί με Πρόεδρο τον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό (all star for the children).

Πρόθεση του να επισκεφτεί το Νοσοκομείο παιδιών με καρκίνο Ελπίδα, αλλά προς το παρόν οι περιοριστικοί όροι λόγω covid τον απέτρεψαν. Προτεραιότητα του είναι να το κάνει τον Σεπτέμβριο για την υποστήριξη του στο πρόγραμμα Όραμα Ελπίδας και προτρέποντας διεθνούς φήμης αθλητές όπως: o Max Biagi (Παγκόσμιος πρωταθλητής moto gp) και ο Marco Simone (αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας), να γίνουν πρεσβευτές και δωρητές μυελού των οστών έτσι ώστε με τη διεθνή αναγνωρισιμότητα που έχουν να προτρέψουν και άλλους πολλούς νέους να το κάνουν.

Advertisement
Advertisement

Κατά την παραμονή του στη Μύκονο επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής την ημέρα της εορτής της και αντάλλαξε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση καλώντας τον και στο Grand Prix στο Monaco τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β. Απόλαυσε τη φιλοξενία της Μυκονιάτισσας Βούλας Γαλάτη στο σπίτι της, τρώγοντας τον άπαιχτο μουσακά της και παίρνοντας ρίγανη Μυκόνου για το Πριγκιπάτο.
Τέλος, αφού φωτογραφήθηκε στους ανεμόμυλους και με τον πελεκάνο Πέτρο της Μυκόνου, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου τον Δήμαρχο Κύριο Κωνσταντίνο Πουκά όπου συζήτησαν φυσικά και με τη συμμετοχή του Κώστα Μαστοράκη και του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών, την ανάδειξη πρωτοβουλιών στο νησί και προωθητικών ενεργειών μέσα στο καλοκαίρι με διεθνούς φήμης αθλητές σε σχέση με την οδική ασφάλεια για την ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί, όπως η κατανάλωση αλκοόλ κατά την οδήγηση, χρήση κράνους, χρήση ζώνης, μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Advertisement

Ξεκίνημα των ενεργειών να γίνει την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά. Επίσης, λόγω της ιδιότητας του Κύριου Mauro Serra, ως Πρέσβη του Monte Carlo στην Εσθονία, συζητήθηκε η πρόθεση του να φέρει στη Μύκονο επενδυτές για την κατασκευή οικολογικών ξενοδοχειακών μονάδων. Τέλος, καθημερινή του απόλαυση ήταν η ξαπλώστρα στην παραλία της Λιάς, καθώς και η περίφημη Ιταλική κουζίνα με ψαρομεζέδες στο εστιατόριο Λιαστή.