Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ματιά στο νέο Qashqai από… σπόντα

Ελλάδα 13:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ματιά στο νέο Qashqai από… σπόντα

ΝΕΑ

Ματιά στο νέο Qashqai από… σπόντα

ΝΕΑ

Η πρώτη λεπτομέρεια για τη δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου crossover μας έρχεται από τη Nissan Αμερικής και όχι από την Ευρώπη. Το Qashqai ονομάζεται Rogue στις ΗΠΑ και κυκλοφορεί με διαφορετική σχεδίαση. Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το εμπρός φωτιστικό σώμα και μέρος της μάσκας συνοδεύεται από την ημερομηνία 10/9/13.

Advertisement
Advertisement

Για όσους δεν θυμούνται, η 10η Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη ημέρα για τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το νέο Qashqai θα λανσαριστεί με σχεδόν την ίδια εμφάνιση και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Το νέο Nissan θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Hi-Cross και θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2014.

Το Qashqai δεύτερης γενιάς δεν αναμένεται να μεγαλώσει σε διαστάσεις, διατηρώντας το μήκος των 4,3 m για το 5θέσιο αμάξωμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα κυκλοφορήσει ως 7θέσιο, καθώς το ρόλο αυτό θα αναλάβει το μεγαλύτερο X-Trail. Θα εξοπλίζεται με μικρότερους σε κυβισμό κινητήρες, οι οποίοι δεν θα υστερούν σε δύναμη συγκριτικά με αυτούς που θα αντικαταστήσουν.

Ο ατμοσφαιρικός 1.6 θα δώσει τη θέση του σε turbo, χωρητικότητας 1,2 lt. Η μέγιστη ισχύς θα είναι κοντά στα 120 PS και η ροπή στα 19,4 kgm. Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο κιβώτιο, θα εμφανίζει μέση κατανάλωση γύρω στα 5,6 lt. ανά 100 km και εκπομπές ρύπων κάτω από τα 120 gr. CO2 ανά km. Βέβαια θα παραμείνουν οι αποδοτικοί 1.5 και 1.6 dCi.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική θα είναι η αναβάθμιση τόσο των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο ιαπωνικό crossover, όσο και του εξοπλισμού. Προαιρετικά θα μπορεί να παραγγελθεί με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας R-Link, το οποίο υπάρχει και στο νέο Renault Clio. Στη μεγάλη οθόνη αφής θα εμφανίζονται οι χάρτες του συστήματος πλοήγησης και διάφορες άλλες λειτουργίες ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου.