Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μαθήματα στην πίστα για την Aston Martin των 820 ίππων!

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μαθήματα στην πίστα για την Aston Martin των 820 ίππων!

ΝΕΑ

Μαθήματα στην πίστα για την Aston Martin των 820 ίππων!

ΝΕΑ

Από το Άμπου Ντάμπι και τη Γιας Μαρίνα, άρχισε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους κατόχους της Vulcan. Το απόλυτο supercar της Aston Martin, με ατμοσφαιρικό V12 που ξεπερνά σε ισχύ τα 820 PS και έχει άδεια μόνο για τις πίστες, παραδόθηκε στους πρώτους από τους 24 συνολικά ιδιοκτήτες του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στην πίστα της Formula 1 βρέθηκαν αρκετοί οδηγοί αγώνων, με επικεφαλής το Βρετανό Darren Turner ο οποίος συμμετέχει με την Aston Martin στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA WEC). Αυτοί ανέλαβαν να διδάξουν στους πελάτες της μάρκας πώς να οδηγούν με ταχύτητα και ασφάλεια ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά οδήγησαν την «πολιτική» V12 Vantage S και την αγωνιστική Vantage GT4, πριν περάσουν στο εσωτερικό της πισωκίνητης Vulcan. Ο 7λιτρος V12 συνδυάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Xtrac αλλά και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αναλαμβάνει την κατανομή της ροπής. Η εταιρεία Multimatic, συνεργάτης της Aston Martin εδώ και χρόνια, έχει κατασκευάσει το μονοκόκ, το οποίο (όπως και το αμάξωμα) είναι ανθρακονημάτινο.

Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 380 mm μπροστά και 360 mm πίσω, αλλά και δαγκάνες της Brembo. Η Vulcan πατά σε αγωνιστικά ελαστικά της Michelin, με τα πίσω να έχουν διαστάσεις 345/30, ενώ η ανάρτηση είναι τύπου pushrod (με ράβδους ώσης).