Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λύση σε επίπεδο Ευρώπης επιθυμεί η Γαλλία για τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λύση σε επίπεδο Ευρώπης επιθυμεί η Γαλλία για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Λύση σε επίπεδο Ευρώπης επιθυμεί η Γαλλία για τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Σε έκκληση για την δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ Ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων και Ευρωπαίων κατασκευαστών μπαταριών προχώρησε η Γαλλία με στόχο την μελλοντική αντιμετώπιση της ζήτησης για ηλεκτροκίνητα οχήματα αλλά και του ασιατικού ανταγωνισμού. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Συνολική λύση, όχι σε εθνικό αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ηλεκτροκίνηση, επιθυμεί η γαλλική κυβέρνηση το νωρίτερο δυνατό αναγνωρίζοντας τα θέματα που θα προκύψουν μελλοντικά αλλά και τον κίνδυνο ανταγωνιστικότητας της Γηραίας Ηπείρου σε αυτόν τον τομέα έναντι των ασιατικών χωρών.

Σε δηλώσεις του στο Reuters ο Γάλλος Υπουργός Ενέργειας Francois de Rugy τόνισε ότι η κοινοπραξία μεταξύ των κατασκευαστών πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό, υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία (για παράδειγμα) από μόνη της δεν είναι αρκετή για την σωστή αντιμετώπιση του θέματος.

france-mpataries-kybernisi-2

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις δηλώσεις έπειτα και από την εκδήλωση πρόθεσης της Γερμανίας για στήριξη των εγχώριων βιομηχανιών της με ποσό άνω του ενός δισ. ευρώ για την παραγωγή και εξέλιξη μπαταριών.

Ο Γάλλος Υπουργός, σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι υπάρχει ελπίδα μια τέτοια κοινή γραμμή μεταξύ των Ευρωπαίων κατασκευαστών μπαταριών και αυτοκινήτων να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα νωρίς από τις αρχές του επόμενου έτους.

“Υποστηρίζουμε την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τομέα κατασκευής μπαταριών. Συνεργαζόμαστε με τον κλάδο, ειδικά εντός Γαλλίας”, δήλωσε ο de Rugy.