Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στην εξέλιξη μπαταριών

Ελλάδα 7:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γερμανία: Επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στην εξέλιξη μπαταριών

ΝΕΑ

Γερμανία: Επενδύει 1,2 δισ. ευρώ στην εξέλιξη μπαταριών

ΝΕΑ

Με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,2 δισ. ευρώ θα συνεισφέρει η Γερμανία στην εγχώρια εξέλιξη μπαταριών για χρήση στα αυτοκίνητα με στόχο τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξής τους αλλά και την στήριξη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αναφορές του Reuters η γερμανική κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την επένδυση για να μειώσει την εξάρτηση που έχουν οι Γερμανοί κατασκευαστές στους προμηθευτές εξ ανατολών, αλλά και να ενισχύσει την εγχώρια αγορά εργασίας παραμένοντας παράλληλα ανάμεσα στους ηγέτες της ηλεκτροκίνησης στον τομέα της τεχνολογίας.

Εικάζεται πως η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εγχώριους κατασκευαστές για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών με το ανατολικό κομμάτι της χώρας να παρουσιάζεται ως το πιο πρόσφορο. Ανάμεσα στις εταιρίες που έχουν επιβεβαιωθεί για την συμμετοχή τους στο project, βρίσκονται γίγαντες της βιομηχανίας, όπως είναι η γνωστή εταιρία μπαταριών VARTA, η επίσης γνωστή εταιρία χημικών BASF αλλά και η Ford-Werke GmhB.

battaries-2

Advertisement
Advertisement

Με τους Ασιάτες (δείτε LG και Samsung) να έχουν πάρει κεφάλι στην παραγωγή και προμήθεια των μπαταριών, το Reuters πιστεύει ότι αυτή η ενέργεια μπορεί να μην είναι αρκετή για την βιώσιμη ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών επί γερμανικού εδάφους και αυτό μπορεί να φέρει σημαντικό πλήγμα στην οικονομά της Γερμανίας στο μέλλον που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξή της στις αυτοκινητοβιομηχανίες της.