Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LPC: Με ισχυρή παρουσία στον τομέα των λιπαντικών

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LPC: Με ισχυρή παρουσία στον τομέα των λιπαντικών

ΝΕΑ

LPC: Με ισχυρή παρουσία στον τομέα των λιπαντικών

ΝΕΑ

Σε σημαντικές επενδύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία προχωράει η LPC, μέλος του Ομίλου Motor Oil, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εξωστρέφεια με αύξηση των εξαγωγών της.

Advertisement
Advertisement

Από το 1981, οπότε και ιδρύθηκε, η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα, έχοντας ως σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εταιρεία χαράσσει μια διαρκώς ανοδική και δυναμική πορεία στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Συγκεκριμένα, είναι ο Νο1 εξαγωγέας συσκευασμένων λιπαντικών στην Ελλάδα (πραγματοποιεί το 98% των συνολικών εξαγωγών λιπαντικών σε συσκευασία της Ελλάδας), με εξαγωγές σε περισσότερες από 55 χώρες και διατηρεί θυγατρικές στη Βουλγαρία (8% M.S.), τη Ρουμανία (4% M.S.) και τη Σερβία (3% M.S.). Την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις της LPC ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία που την έχει καταστήσει την κορυφαία εταιρεία λιπαντικών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόσφατα η LPC προχώρησε στην κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής γράσου 3.000 ΜΤ/ ετησίως, μία επένδυση 3,5 εκατ. ευρώ. Η μονάδα που βρίσκεται μέσα στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, αποτελεί την πιο σύγχρονη στο είδος της και εφαρμόζει τις τελευταίες διαθέσιμες τεχνολογίες. Είναι ικανή να παράγει μία πλήρη σειρά γράσων λιθίου, ασβεστίου αλλά και συνθετικών γράσων.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η εταιρεία προχωρά στο επόμενο διάστημα σε μια νέα δυναμική συνεργασία με τη Naftal, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Αλγερίας. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί μεταξύ των 2 εταιρειών θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός blending plant στην Αλγερία για την παραγωγή 55.000 ΜΤ λιπαντικών και 5.000 ΜΤ γράσων, επένδυση που υπολογίζεται να αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ. Με αυτή τη συνεργασία η LPC επιδιώκει να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά της Αλγερίας αλλά και της Αφρικής γενικότερα.

Η LPC παράγει και εμπορεύεται σημαντικά brands λιπαντικών όπως τα:

CYCLON – Flagship brand με παραγωγή, marketing και διεθνείς πωλήσεις.
VALVOLINE – Μοναδικός εισαγωγέας σε Ελλάδα και Βουλγαρία και εξουσιοδοτημένος, επίσημος παραγωγός λιπαντικών Valvoline.
Λιπαντικά ναυτιλίας – ELF Total – Εξουσιοδοτημένος παραγωγός.
AVIN και NIPCO Lubricants – Παραγωγή και διάθεση.

Advertisement

Η LPC πρωτοπορεί στηρίζοντας έμπρακτα την κυκλική οικονομία στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας προϊόντα με υψηλό δείκτη κυκλικότητας και εφαρμόζοντας αυστηρές διαδικασίες διαχείρισης αποβλήτων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LPC, Δημήτρης Κονταξής, αναφέρει σχετικά: «Η LPC, συστηματικά από την ίδρυσή της, επένδυσε στην εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελούμε έναν σημαντικό διεθνή παίκτη στην αγορά λιπαντικών και στόχος μας είναι σύντομα να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, επενδύουμε σε στρατηγικές συνεργασίες και νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια και, πάντοτε, με επίκεντρο τον πελάτη».

Advertisement