Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κόκπιτ των μελλοντικών Honda

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το κόκπιτ των μελλοντικών Honda

ΝΕΑ

Το κόκπιτ των μελλοντικών Honda

ΝΕΑ

Όσο εξελίσσεται η αυτοκίνηση άλλο τόσο αλλάζει η σχεδίαση των οχημάτων, τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών. Η Acura, η premium θυγατρική της Honda στη Βόρεια Αμερική, παρουσίασε στο σαλόνι του Λος Άντζελες την τεχνολογία Precision Cockpit. Στόχος η εστίαση στη σπορ αίσθηση κατά την οδήγηση αλλά και η λειτουργικότητα με τη χρήση νέας γενιάς touchpad.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Acura Precision Cockpit είναι ένα στάδιο πριν την παραγωγή, τονίζοντας παράλληλα τρία σημαντικά στάδια της μετακίνησης: ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα. Έμπνευση αποτέλεσε το υβριδικό supercar NSX, το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με το σήμα της Acura. Η αίσθηση πολυτέλειας τονίζεται από τις επιφάνειες σε μέταλλο, ξύλο, δέρμα και αλκαντάρα.

Ως πίνακας οργάνων χρησιμοποιείται οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ ψηλά στο ταμπλό βρίσκεται η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, στραμμένη προς τον οδηγό. Ο χειρισμός της γίνεται μέσω του touchpad, το οποίο είναι στη βάση της κεντρικής κονσόλας, σε σημείο που μπορεί εύκολα να προσεγγίσει ο οδηγός χωρίς να πάρει τα μάτια του από το δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Acura-Precision-Cockpit-la-2