Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λονδίνο: Στο στόχαστρο τα diesel αυτοκίνητα

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λονδίνο: Στο στόχαστρο τα diesel αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Λονδίνο: Στο στόχαστρο τα diesel αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Οι ιδιοκτήτες diesel αυτοκινήτων στην Αγγλία, ανησυχούν ότι τα αυτοκίνητά τους θα μπορούσαν σύντομα να θεωρηθούν άχρηστα, αφού ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, ανακοίνωσε το φημολογούμενο πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια έντονη πρωτοβουλία «αντί-diesel», η οποία φαίνεται να θέτει εκτός νόμου τα εξαιρετικά ρυπογόνα αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει την υποστήριξη του Δημάρχου του Λονδίνου.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, που εκπέμπουν υψηλά επίπεδα NO2 και τα ανάλογα σωματίδια, πιστεύεται ότι ευθύνεται για τους 40.000 και πλέον θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Η ρύπανση του αζώτου κοστίζει επίσης ένα τεράστιο ποσό λιρών στον αγγλικό προϋπολογισμό ετησίως, σύμφωνα με μια μελέτη από το Royal College of Physicians. Στο Λονδίνο, η δημοτική αρχή αυξάνει ήδη τα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από 10 που είναι σήμερα στα 100, βγάζοντας παράλληλα κόκκινη κάρτα στα ρυπογόνα diesel.

Διαβάστε ακόμη: Ποιο diesel;