Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lockdown: Tι γίνεται με τις εκθέσεις, αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ;

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lockdown: Tι γίνεται με τις εκθέσεις, αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ;

ΝΕΑ

Lockdown: Tι γίνεται με τις εκθέσεις, αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ;

ΝΕΑ

Οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται επίσης με την αποστολή του κωδικού 2 στον αριθμό 13033.

Advertisement
Advertisement

Ανοικτές παραμένουν οι εκθέσεις αυτοκινήτων, τα συνεργεία αλλά και τα ΚΤΕΟ παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε το κυβερνητικό επιτελείο και έχουν τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Παράλληλα ανοικτά παραμένουν και τα καταστήματα ανταλλακτικών τα οποία θα πρέπει να προμηθεύουν με εξαρτήματα τα συνεργεία επισκευής.

Το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από Δευτέρα έως και την Παρασκευή από το 07:00 έως τις 20:30 ενώ τα Σάββατα το ωράριο λειτουργίας περιορίζεται από τις 07:00 έως τις 17:30.

Advertisement
Advertisement

Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπολειτουργούν και οι πολίτες θα μπορούν μόνο με ραντεβού να επισκεφθούν κάποια Διεύθυνση.

Όσον αφορά στους επιβάτες σε Ταξί και ΙΧ επιτρέπεται πέραν του οδηγού η μεταφορά 2 επιπλέον επιβατών ενώ στα ΚΤΕΛ και τρένα το ποσοστό πληρότητας περιορίζεται σε 65%.

Ειδικά για τα οχήματα επιτρέπεται υπέρβαση του ορίου μόνο σε δύο περιπτώσεις που αφορούν που αφορούν σε ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Advertisement

Η λειτουργία των εκθέσεων αυτοκινήτων επιτράπηκε εξαιτίας της μεγάλης έκτασης σε τετραγωνικά που καταλαμβάνουν καθώς είναι ιδανικές για την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταγραφεί συνωστισμός.

Όσον αφορά στα συνεργεία αυτοκινήτων αλλά και τις εκθέσεις αυτοκινήτων επίσης παραμένουν ανοικτά αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε πως σε μερικές κάθετες μονάδες τα συνεργεία παραμένουν κλειστά τα Σάββατα με απόφαση των ιδιοκτητών τους και όχι εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων. Οπότε καλό θα ήταν αν κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πρέπει να μεταβεί σε κάποιο συνεργείο κάθετης μονάδας να επικοινωνήσει πρώτα ώστε να διαπιστώσει ότι είναι ανοικτό…

Advertisement

Επίσης ανοικτά παραμένουν και τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού ώστε να προγραμματίσουν τον έλεγχο του οχήματός τους.

Ειδικά τα ΚΤΕΟ και τα συνεργεία θα πρέπει να έχουν προσυμπληρωμένη από νωρίς το πρωί τη λίστα των επισκεπτών που θα δεχθούν εκτός από έκτακτες περιπτώσεις που αφορούν σε βλάβες οχημάτων για τα συνεργεία.

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταναλωτές που θέλουν να επισκεφθούν κάποια έκθεση αυτοκινήτων ή συνεργείο θα πρέπει να αποστείλουν τον κωδικό 2 στον αριθμό 13033 που εμπίπτει στην κατηγορία 2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης).

Advertisement

Τέλος να επισημάνουμε πως αυτή τη στιγμή σχεδόν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις και προφορές τόσο για την απόκτηση καινούριων αυτοκινήτων όσο και για πακέτα συντήρησης από τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να γλιτώσουν πολλά χρήματα!

Διαβάστε επίσης:

Ανοικτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία και ΚΤΕΟ
Ούτε να ακούνε δεν θέλουν για εξουσιοδοτημένα συνεργεία οι επιτήδειοι έμποροι!
Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΚΟΚ, ΚΤΕΟ, Σχολές οδηγών και εξετάσεις οδήγησης