Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανοικτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία και ΚΤΕΟ

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανοικτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία και ΚΤΕΟ

ΝΕΑ

Ανοικτές οι εκθέσεις αυτοκινήτων, συνεργεία και ΚΤΕΟ

ΝΕΑ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα  δεν περιλαμβάνουν τις συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες οι οποίες τηρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ.

Advertisement
Advertisement

Ανοικτές παραμένουν οι εκθέσεις αυτοκινήτων αλλά και τα συνεργεία παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε το κυβερνητικό επιτελείο και έχουν τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Μάλιστα σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς μεταδόθηκε ότι τόσο οι εκθέσεις όσο και τα συνεργεία παραμένουν… κλειστά το Σάββατο προκαλώντας την σύγχυση των καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Το Newsauto.gr από νωρίς το Σάββατο επικοινώνησε με αρκετές εξουσιοδοτημένες μονάδες όπου και μας διαβεβαίωσαν ότι οι εκθέσεις αυτοκινήτων παραμένουν ανοικτές και οι καταναλωτές μπορούν να τις επισκεφθούν ώστε να δουν από κοντά το μοντέλο που τους ενδιαφέρει.

Άλλωστε η μεγάλη έκταση σε τετραγωνικά που καταλαμβάνουν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων είναι ιδανικές για την τήρηση των αυστηρών υγειονομικών μέτρων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταγραφεί συνωστισμός.

Όσον αφορά στα συνεργεία αυτοκινήτων επίσης παραμένουν ανοικτά αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε πως σε μερικές κάθετες μονάδες τα συνεργεία τους παραμένουν κλειστά τα Σάββατα με απόφαση των ιδιοκτητών τους και όχι εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων. Οπότε καλό θα ήταν αν κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου πρέπει να μεταβεί σε συνεργείο να επικοινωνήσει πρώτα ώστε να διαπιστώσει ότι είναι ανοικτό…

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως οι καταναλωτές που θέλουν να επισκεφθούν κάποια έκθεση αυτοκινήτων ή συνεργείο θα πρέπει να αποστείλουν τον κωδικό 2 στον αριθμό 13033 που εμπίπτει στην κατηγορία 2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης).

Τέλος να επισημάνουμε πως αυτή τη στιγμή σχεδόν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις και προφορές τόσο για την απόκτηση καινούριων αυτοκινήτων όσο και για πακέτα συντήρησης από τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να γλιτώσουν πολλά χρήματα!

Advertisement

Επίσης ανοικτά παραμένουν και τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) όπου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού ώστε να προγραμματίσουν τον έλεγχο του οχήματός τους.

Πάντως ειδικά με τα ΚΤΕΟ αρκετά παρέμειναν κλειστά καθώς η ΚΥΑ αναρτήθηκε τα ξημερώματα και κάποιες επιχειρήσεις του κλάδου είχαν προβεί σε ακύρωση των ραντεβού ενώ κάποιες άλλες περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως και να έχει πάντως τα ΚΤΕΟ φαίνεται ότι πλέον συγκαταλέγονται στις εκθέσεις αυτοκινήτων και τα συνεργεία οπότε μόνο σε ένα καθολικό lockdown θα κλείσουν.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στα ΙΧ; Πότε θα πέφτει το πρόστιμο και με μάσκα;
Μετά τα εμβόλια τους στέλνουν και το μικρό των μόλις 9.999€ – Δείτε το
Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΚΟΚ, ΚΤΕΟ, Σχολές οδηγών και εξετάσεις οδήγησης