Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE από Μόναχο: Οδηγούμε το Tourneo Connect

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

LIVE από Μόναχο: Οδηγούμε το Tourneo Connect

ΝΕΑ

LIVE από Μόναχο: Οδηγούμε το Tourneo Connect

ΝΕΑ

«Πρόκειται για ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων, το οποίο προσφέρει μεγάλους χώρους και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες». Αυτή ήταν η απάντηση στελεχών της Ford στην ερώτησή μας γιατί να επιλέξει κάποιος να αγοράσει το Tourneo Connect και όχι π.χ. το C-MAX. Το νέο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας μοιράζεται την πλατφόρμα C με αυτοκίνητα όπως το Focus, το C-MAX και το Kuga. Κατασκευάζεται στη Βαλένθια και στην Ελλάδα αναμένεται τον προσεχή Ιανουάριο, με τιμές που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ

Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, με μήκος 4,42 m ως Tourneo Connect και με μήκος 4,82 m ως Grand Tourneo Connect. Το δεύτερο μπορεί να παραγγελθεί και με τρίτη σειρά καθισμάτων, φιλοξενώντας έως 7 επιβάτες. Λανσάρεται με δύο κινητήρες βενζίνης EcoBoost, τον μικρό 1 lt. με 100 PS (με 6άρι μηχανικό κιβώτιο) και τον 1.6 150 PS (με αυτόματο σύστημα μετάδοσης, ίδιου αριθμού σχέσεων). Υπάρχει βέβαια και η δημοφιλής στην Ευρώπη έκδοση diesel, με τον 1.6 TDCi. Διατίθεται σε τρεις παραλλαγές ισχύος, με 75, 95 και 115 PS. Η πιο ασθενής έκδοση δεν θα εισαχθεί πάντως στη χώρα μας, καθώς αν και οικονομική δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το δυνατό σημείο του Tourneo Connect δεν είναι άλλο από τους αχανείς χώρους και τις άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται πλήρως ή και αφαιρούνται ακόμη, επιτρέποντας τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων, ακόμη και ποδηλάτων. Η Ford απευθύνεται στους νέους ανθρώπους που αρέσκονται σε συχνές αποδράσεις από τα αστικά κέντρα και αγαπούν τις δραστηριότητες.

Advertisement
Advertisement

Στα περίχωρα του Μονάχου, οδηγούμε το πολυχρηστικό μοντέλο της Ford τόσο με τον μικρό EcoBoost όσο και με τον 1.6 diesel και σύντομα θα μεταφέρουμε αναλυτικά τις εντυπώσεις μας. Οπότε, μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr.