Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE από Κροατία: Την Άνοιξη το Duster με το EDC

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Κροατία: Την Άνοιξη το Duster με το EDC

ΝΕΑ

LIVE από Κροατία: Την Άνοιξη το Duster με το EDC

ΝΕΑ

Ένα νέο μέλος θα αποτελέσει προσεχώς η γκάμα του Dacia Duster στη χώρα μας, καθώς το δυναμικό CrossOver θα εφοδιαστεί με EDC αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΙΜΠΕΝΙΚ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (facebook.com/seitanf1)

Η θυγατρική της Renault αφουγκράστηκε τις τάσεις της αγοράς, καθώς το μερίδιο αγοράς αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο στην Ευρώπη, έχει τα τελευταία χρόνια ανέβει από το 6%, στο 18%. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η Dacia τοποθέτησε το EDC, όμως μόνο στην έκδοση 4×2 του Duster, με τον diesel Κινητήρα 1.5 dCi των 110 αλόγων.

Το εν λόγω κιβώτιο χρησιμοποιεί δύο συμπλέκτες, ο ένας ελέγχει τις σχέσεις με μονό αριθμό και ο άλλος εκείνες με ζυγό αλλά και την όπισθεν. Οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται από ηλεκτρικούς ενεργοποιητές, που ελέγχονται από την κεντρική μονάδα του συστήματος. Οι αλλαγές αλλάζουν με ταυτόχρονη εναλλαγή από τον ένα συμπλέκτη στον άλλο, στοιχείο που προσφέρει αλλαγές σχέσεων χωρίς απώλειες ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Dacia-Duster-edc-b640tall

Το σύστημα επιλέγει αξιολογώντας την ταχύτητα του οχήματος, το φορτίο κινητήρα κ.α., επιλέγει την μεγαλύτερη δυνατή σχέση, στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης αλλά και των εκπομπών ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί πως το κιβώτιο EDC, περιλαμβάνει και τη λειτουργία Hill Start Assist.

Εκτός από τη συγκεκριμένη έκδοση του Duster, οδηγούμε με φόντο τις Δαλματικές Ακτές και την ανανεωμένη γκάμα της Dacia, με έμφαση στο Sandero Stepway, που έχει σημαντικές αισθητικές αναβαθμίσεις αλλά και νέο κινητήρα, τα οποία θα αναλύσουμε σε επόμενη δημοσίευση!

Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο Νο1 αυτοκινητικό site!