Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

LIVE από Γαλλία: Πότε έρχεται το νέο Yaris

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Γαλλία: Πότε έρχεται το νέο Yaris

ΝΕΑ

LIVE από Γαλλία: Πότε έρχεται το νέο Yaris

ΝΕΑ

Ταξιδέψαμε στην Κυανή Ακτή και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού και Εξέλιξης της Toyota στη Sophia-Antipolis, για μία πρώτη επαφή με το ανανεωμένο Yaris!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συνήθως τα facelift περιλαμβάνουν περιορισμένες αναβαθμίσεις ή αλλαγές, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Ιάπωνες αφουγκράστηκαν τις ανάγκες της αγοράς και το ενδυνάμωμα του ανταγωνισμού στην κατηγορία και προχώρησαν σε σημαντικές αισθητικές επεμβάσεις, δίνοντας νέο, φρέσκο χαρακτήρα στο Yaris.

Εμφανής η ομοιότητα με το νέο Aygo, με χαρακτηριστικό το σχήμα «X» στο πρόσθιο μέρος, μεγάλη προσοχή δόθηκε στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού, με καλύτερα υλικά, περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και βελτιωμένη ηχομόνωση.

Advertisement
Advertisement

Αναβαθμίστηκαν οι αναρτήσεις ενώ κάτω από το καπό συναντάμε τους γνωστούς βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.33 lt απόδοσης 69 και 99 PS αντίστοιχα αλλά και τον 1.4 lt diesel. Και οι τρεις έχουν δεχθεί επεμβάσεις, που στην περίπτωση εκείνου των 999cc περιλαμβάνουν και μείωση των ρύπων (στα 99 gr/km και 95 με χρήση start/stop) καθώς εναρμονίστηκε με την προδιαγραφή Euro6. Φυσικά, διατηρείται και η υβριδική επιλογή με τον 1.5 lt VVT-I κινητήρα, επίσης με μειωμένο επίπεδο ρύπων (75 gr/km).

H παρουσίαση του νέου Yaris ήταν στατική, με την πρώτη εμπειρία πίσω από τιμόνι να αναμένεται στα τέλη Ιουλίου. Όσο για την έλευσή του στη χώρα μας, αυτή είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Advertisement