Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λιονέλ Μέσι: Ο παίκτης που ψήλωσε πολύ…

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λιονέλ Μέσι: Ο παίκτης που ψήλωσε πολύ…

ΝΕΑ

Λιονέλ Μέσι: Ο παίκτης που ψήλωσε πολύ…

ΝΕΑ

…κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Advertisement
Advertisement

Ο Λιονέλ Μέσι μετά την κατάκτηση του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου από την Αργεντινή έχει ψηλώσει τόσο όσο σχεδόν κανένας άλλος παίκτης στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Και αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που ως παιδί και στα πρώτα βήματά του είχε πρόβλημα με το ύψος του. Που θα μπορούσε στον ίδιο να είχε κοστίσει την καριέρα του και στην Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής κάμποσους τίτλους. Στην τελευταία πιθανότατα και το σημερινό.

Σε ηλικία 11 ετών ο Μέσι ήταν ο πιο καλός παίκτης και με διαφορά μεταξύ των παιδιών της ηλικίας του αλλά και ο πιο κοντός. Έδειχνε 8 ή 9 ετών και ο λόγος δεν ήταν άλλος από την έλλειψη αυξητικής ορμόνης.

Advertisement
Advertisement

Η αντιμετώπιση ήταν μια θεραπεία με ενέσεις της συγκεκριμένης ορμόνης η οποία ήταν πανάκριβη, ενώ χωρίς αυτή το ύψος του δεν θα ξεπερνούσε το 1,50. Τη λύση έδωσε η Μπαρτελόνα και ο τότε αγωνιστικός της διευθυντής Κάρλες Ρέσακ, που είδε την αξία του Μέσι, τον έφερε με την οικογένειά του στη Βαρκελώνη, τον ενέταξε στην ακαδημία της ομάδας, την περίφημη Μασία και ρύθμισε και τα της θεραπείας του.

Για τρία ολόκληρα χρόνια ο Λίονελ Μέσι έκανε καθημερινά μια ένεση αυξητικής ορμόνης, εφτά ημέρες στο αριστερό του πόδι, εφτά στο δεξί κ.ο.κ. Το αποτέλεσμα της θεραπείας εντυπωσιακό, μιας και στα 14 του έφτασε το 1,69, ενώ σε ηλικία μικρότερη των 18 ετών, πριν από 18 ολόκληρα χρόνια, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα.

Advertisement

Και από τότε «ψήλωσε» πάρα πολύ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι μεγάλες πανάκριβες λατρείες του Lionel Messi
Ο Alonso, o Messi και η… Γρανάδα
Ποιος είναι ο… Messi της Formula 1;

Advertisement