Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λιγότερο θορυβώδη τα νέα μοντέλα της Mercedes-AMG

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λιγότερο θορυβώδη τα νέα μοντέλα της Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Λιγότερο θορυβώδη τα νέα μοντέλα της Mercedes-AMG

ΝΕΑ

Λόγω των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη μείωση του θορύβου από τις εξατμίσεις, τα επόμενα μοντέλα της Mercedes-AMG αναμένεται να είναι πιο «ήσυχα».

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι νέοι τύποι οχημάτων πρέπει να υποβάλλονται σε δοκιμές από τις αρμόδιες εθνικές αρχές, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε περίπου 70 διαφορετικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ήχου της εξάτμισης. Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για τα κόμπακτ μοντέλα της Mercedes-AMG, Bastian Bogenschutz σε συνέντευξή του σε αυστραλιανή ιστοσελίδα, οι νέες νόρμες θα επηρεάσουν όλες τις αγορές, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Επίσης, ανέφερε ότι οι κανονισμοί καθίστανται όλο και πιο αυστηροί σε συχνότητα δύο ετών, γεγονός που περιπλέκει περισσότερο το πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα μοντέλα που θα καλύπτουν τις νέες οδηγίες αναμένεται να είναι οι Mercedes-AMG A 45 S και CLA 45 S, που τυγχάνει να είναι τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής με τετρακύλινδρο κινητήρα, απόδοσης 421 PS. Παρά όμως το γεγονός ότι ο παραγόμενος ήχος του δεν θα είναι τόσο «πωρωτικός» για όσους βρίσκονται εκτός αυτοκινήτων, εν τούτοις η εταιρεία από το Αφάλτερμπαχ προσφέρει την ευκαιρία στους οδηγούς και επιβάτες να απολαύσουν τον μοναδικό ήχο εντός της καμπίνας.