Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lexus: Νέο SUV υψηλών επιδόσεων

Ελλάδα 5:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lexus: Νέο SUV υψηλών επιδόσεων

ΝΕΑ

Lexus: Νέο SUV υψηλών επιδόσεων

ΝΕΑ

Η Lexus θέλει να θεωρείται ως ένας άξιος αντίπαλος των γερμανών κατασκευαστών, όπως οι BMW, Mercedes-Benz και Audi. Για να βρίσκεται όμως πιο κοντά σε αυτούς, θα πρέπει να εμπλουτίσει τη γκάμα της και με άλλα μοντέλα, όπως ένα υψηλών επιδόσεων SUV.

Advertisement
Advertisement

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε αμερικάνικη ιστοσελίδα, στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα στη Ντεϊτόνα των ΗΠΑ, ο Αντιπρόεδρος στρατηγικής της Lexus, Cooper Ericksen, αποκάλυψε ότι όντως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σκέφτεται σοβαρά την παραγωγή ενός τέτοιου οχήματος. Αυτό που θεωρείται ως το πιο σημαντικό, είναι το ποια θα είναι η σχεδιαστική φόρμα του επερχόμενου SUV μοντέλου. Και ανέφερε: «Αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε είναι εάν θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στις επιδόσεις ή να εστιάσουμε περισσότερο στις εκτός δρόμου δυνατότητες».

Advertisement
Advertisement

Κοιτώντας τον ανταγωνισμό, διαπιστώνουμε ότι τόσο οι BMW X5 M50d, Mercedes-AMG GLE 63, όσο και το Audi SQ7 είναι σχεδιασμένα για τις εκρηκτικές επιδόσεις στην άσφαλτο, θυσιάζοντας τις εκτός δρόμου διαδρομές. Θεωρείται λογικό λοιπόν και η Lexus να ακολουθήσει την ανάλογη πολιτική. Σε ότι αφορά ποια θα είναι η βάση του νέου SUV, προς το παρόν παραμένει άγνωστο, αν και πιθανότατα να είναι ένα από τα UX, RX ή LX. Κοιτώντας τους μελλοντικούς ανταγωνιστές του, εικάζουμε ότι η σειρά RX έχει τις περισσότερες πιθανότητες, όντας το μοντέλο με τις ιδανικές αναλογίες.