Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Let’s Ferry: Κρήτη η μοναδική

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Let’s Ferry: Κρήτη η μοναδική

ΝΕΑ

Let’s Ferry: Κρήτη η μοναδική

ΝΕΑ

Το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική έχει την δική του κουλτούρα, που περιμένει να την εξερευνήσετε. Η Let’s Ferry σας δείχνει τον τρόπο να ανακαλύψετε τη δική σας Κρήτη.

Advertisement
Advertisement

Όποιος και αν είναι ο αγαπημένος σας προορισμός, βρείτε όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια online. Η Let’s Ferry θα τα φέρει σπίτι σας.

Όταν ακούμε το όνομά της, στο μυαλό μας έρχεται ο ήχος από την λύρα, ο ρυθμός από το πεντοζάλι, η γεύση από τη ρακή και την μοναδική κρητική κουζίνα. Σύντομα θα βρεθείτε να ονειροπολείτε με εικόνες από τις χρυσαφένιες παραλίες όπως ο Μπάλος και το Ελαφονήσι και τα ιλιγγιώδη φαράγγια.

Advertisement
Advertisement

Πού χτυπάει η καρδιά της;

Από γωνιά σε γωνιά, η Κρήτη συνδυάζει τόση ομορφιά, πολιτισμό και ιστορία που είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε μερικά μόνο αξιοθέατα. Οι περισσότεροι επισκέπτες ξεκινούν τις εξερευνήσεις από τις μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, για να συνεχίσουν με τις εξωτικές παραλίες στον Μπάλο και το Ελαφονήσι και περιπέτεια στο Βάι και το Φαράγγι της Σαμαριάς. Σειρά παίρνουν οι ιστορικοί θησαυροί του νησιού όπως το Παλάτι της Κνωσού και το Μινωικό Ανάκτορο της Φαιστού.

Τι να δείτε σε κάθε νομό

  • Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στο Νομό Χανίων με τα τυρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο.
  • Το παλάτι της Κνωσού στο Ηράκλειο αλλά και άλλοι Μινωϊκοί οικισμοί στη Φαιστό, τη Γόρτυνα, τα Μάλια και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.
  • Το Παλάτι της Κνωσσού
  • Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου με τα αναγεννησιακά σοκάκια που καταλήγουν στο Ενετικό λιμάνι.
  • Το επιβλητικό Σπήλαιο του Δία, το Δικταίον Άνδρον στο χωριό Ψυχρό του Λασιθίου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο θεός της φιλοξενίας γεννήθηκε εκεί
Advertisement

Οι λάτρεις της δράσης δοκιμάστε

  • Canyoning στο φαράγγι της Σαμαριάς, της Τρυπητής και του Χα.
  • 4Χ4 στα αναρίθμητα οροπέδια αλλά και τους χωματόδρομους που οδηγούν στις απομακρυσμένες παραθαλάσσιες περιοχές.
  • Trekking στην Αγία Ρουμέλη, στο Λουτρό αλλά και στο φαράγγι της Πρέβελης.
  • Mountain bike στα Αστερούσια Όρη, καταδύσεις στη Χερσόνησο της Γραμβούσας αλλά και κωπηλασία SUP στον όρμο της Ελούντας.

Η περιπέτεια στην Κρητική φύση είναι μόνο ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο μακριά. Κάντε κράτηση online στο letsferry.com και παραλάβετε στο χώρο σας ή από το λιμάνι.

Advertisement

Μερικά από τα φαγητά

Το μυστικό της μακροζωίας κρύβεται σε κάθε πιάτο της Κρητικής κουζίνας. Αφού βρίσκεστε στην πηγή της Μεσογειακής διατροφής επιβάλλεται να δοκιμάσετε το ξακουστό μπουρέκι, τη Σφακιανή πίτα, τα σαλιγκάρια ή αλλιώς κοχλιούς αλλά και το σύγκλινο γνωστό και ως απάκι, το διάσημο καπνιστό χοιρινό με ένα ποτήρι δροσερή ντόπια ρακή.

Advertisement

Τόσες μυρωδιές, τόσες εμπειρίες! Πριν ακόμα φύγετε, θα αναρωτιέστε πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα κλείσετε ένα ακόμα ακτοπλοϊκό εισιτήριο για να επιστρέψετε στην Κρήτη.

Χανιά, ένα χρωματιστό ψηφιδωτό

Τα Χανιά, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού, φτάνοντας στην πόλη εύκολα και διασκεδαστικά και κυρίως οικονομικά με όλες τις προσφορές σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χανιά στο Let’s Ferry.

Πολιτισμός, μια μικρογραφία όλης της ελληνικής φύσης, αξέχαστες εμπειρίες και καταπληκτικό φαγητό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ανακαλύψτε τον απόλυτο all year around προορισμό με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χανιά μέσω της Let’s Ferry για όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια κάνοντας εύκολα κράτηση online.

Κορυφαία αξιοθέατα στα Χανιά

Στα Χανιά θα τα δείτε όλα: Κάστρα, φαράγγια ακόμα και τεμένη- τίποτα δεν λείπει από μια πόλη – κινητή εγκυκλοπαίδεια

Περιηγηθείτε στην Παλιά Πόλη: H πλατεία της Σπλάντζιας, η συνοικία Κουμ Καπή, το παλιό ενετικό λιμάνι και ο επιβλητικός φάρος, φτιάχνουν έναν πολυεθνικό καμβά. Όταν έρθει η ώρα των μουσείων, σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους θα βρείτε το Ναυτικό, το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο. Κοντά στην αριστοκρατική συνοικία Χαλέπα, υπάρχουν οι Τάφοι των Βενιζέλων.

Επισκεφτείτε το μεσαιωνικό κάστρο Φραγκοκάστελλο στα Σφακιά. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, στον κάμπο της περιοχής θα δείτε τη χαραυγή, το μοναδικό φαινόμενο «Δροσουλίτες», που οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι είναι οι σκιές των πολεμιστών.

Διασχίστε το Φαράγγι της Σαμαριάς, το μακρύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη που ξεκινάει από τον Ομαλό και καταλήγει στο Λυβικό πέλαγος. Θα συναντήσετε σπάνια χλωρίδα και πανίδα αλλά και ερείπια από ιστορικούς οικισμούς.

Κορυφαίες δραστηριότητες στα Χανιά

Πολλοί ξεκινούν για ένα τριήμερο και μένουν στα Χανιά όλη τους τη ζωή. Τα παραδεισένια νερά, οι εξορμήσεις σε παραλίες, νησίδες και λιμνοθάλασσες που κάνουν την καθημερινότητα να μοιάζει παράδεισος, είναι μερικοί από τους λόγους.

  • Κολυμπήστε στα φωτογενή νερά του Μπάλου και από εκεί φτάστε με το καραβάκι στο μικρό νησάκι της Γραμβούσας που δεσπόζει το ομώνυμο κάστρο.
  • Απολαύστε υποβρύχιο ψάρεμα και κολύμπι δίπλα στη χελώνα καρέτα-καρέτα στο Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο από θρυμματισμένα κοχύλια.
  • Εξερευνήστε τα νερά στη λίμνη Κουρνά κάνοντας θαλάσσιο ποδήλατο, καγιάκ και καταδύσεις στον πλούσιο θαλάσσιο βυθό της, με χρυσόψαρα, νεροχελώνες και χέλια. Για τους λάτρεις της χερσαίας εξερεύνησης, υπάρχει και το σπήλαιο Κουρνά.
  • Οι θαλάσσιες δραστηριότητες δημιουργούν διακοπές ξεγνοιασιάς.

Τι θα δοκιμάσετε  

Δεν μπορείτε να φύγετε από την Κρήτη χωρίς να δοκιμάσετε ρακή, στάκα και καλτσούνια. Ειδικά στα Χανιά, η μέρα ξεκινά με ντόπια μπουγάτσα με μυζήθρα, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα. Εντρυφήστε στην κρητική κουζίνα κλείνοντας οικονομικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Χανιά μέσω Let’s Ferry. Παραλάβετέ τα στο σπίτι ή το λιμάνι.

Προτεινόμενες Διαδρομές

  • Πειραιάς –Χανιά, Χανιά-Πειραιάς, Χανιά-Μήλος
  • Πειραιάς, Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Ρέθυμνο, Πειραιάς