Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λεφτά υπάρχουν: Η McLaren πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λεφτά υπάρχουν: Η McLaren πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων

ΝΕΑ

Λεφτά υπάρχουν: Η McLaren πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων

ΝΕΑ

Η Βρετανική εταιρία κατασκευής super sport αυτοκινήτων πέτυχε συνολικές πωλήσεις 4.806 οχημάτων το 2018. Καλύτερη αγορά της ήταν η Βόρεια Αμερική, ενώ το τμήμα ειδικών κατασκευών, MSO, είχε τις τριπλάσιες παραγγελίες σε ένα χρόνο.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της McLaren Automotive, της Βρετανικής εταιρίας πολυτελών Sport αυτοκινήτων, αυξήθηκαν κατά 43,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία, που αυξάνει συνεχώς τις πωλήσεις της, κάθε χρόνο, από τη δημιουργία της το 2010.

Advertisement
Advertisement

Η Βόρεια Αμερική, η οποία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά της McLaren και πάνω από το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων, έφτασε τις πωλήσεις των 5.000 αυτοκινήτων, ενώ οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 44,2%. Το μεγαλύτερο άλμα παρατηρήθηκε στην Κίνα με ποσοστό 122,5% (μετά την εισαγωγή των 570S Spider και 720S) με την ιδιαίτερη αυτή αγορά να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 7% των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων. Τέλος η εγχώρια αγορά της McLaren, στην Αγγλία, παρέμεινε ισχυρή σημειώνοντας αύξηση 49,2% σε ετήσια βάση.

Sales1

Η εταιρεία γιόρτασε την κατασκευή του 15.000ου αυτοκινήτου το καλοκαίρι στο Κέντρο παραγωγής McLaren (MPC) στο Woking του Surrey, όπου όλα τα αυτοκίνητά της συναρμολογούνται στο χέρι, με παραγωγή πάνω από 20 αυτοκίνητα την ημέρα η οποία \εξάγεται σε περισσότερες από 30 αγορές.

Advertisement

Η γραμμή παραγωγής της McLaren δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού περιλαμβάνει, εκτός από τα κανονικά μοντέλα και τις υποεκδόσεις τους Sports, Super και Ultimate, και τα 600LT και McLaren Senna. Επιπλέον ετοιμάζονται να περάσουν στην παραγωγή και τα Speedtail και Spider 720S.

Η ανάπτυξη των αγορών ενισχύθηκε από την αύξηση των αντιπροσώπων στο Μπελβιού της Ουάσιγκτον και στην Τροία του Μίτσιγκαν στη Βόρεια Αμερική. Προστέθηκε ένας δεύτερος ντίλερ στο Τόκιο, ενώ μπήκαν στο παιχνίδι και και νέες τοποθεσίες όπως: Το Σάο Πάολο, η Γκουανγκτζού στην Κίνα και οι πόλεις Λιντς και το Χάτφιλντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι η μάρκα πωλείται σήμερα σε 32 αγορές με τις προσθήκες της Ρίγα στη Λετονία και της Βαρσοβία στην Πολωνία.

Advertisement

Το McLaren Special-Operations Division (MSO), το οποίο αναλαμβάνει τις βελτιώσεις και την προσαρμογή των οχημάτων της McLaren σύμφωνα με τις επιθυμίες των πελατών της, είχε επίσης ένα πολυάσχολο έτος. Περισσότεροι πελάτες επέλεξαν να προσθέσουν μοναδικές, πινελιές πολυτέλειας στα αυτοκίνητά τους, οι οποίες έφεραν τριπλάσιο αριθμό παραγγελιών σε ένα χρόνο.

Sales2

Τον Νοέμβριο, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και ο Πρίγκιπας του Μπαχρέιν άνοιξαν τη δεύτερη εγκατάσταση της εταιρείας, το Τεχνολογικό Κέντρο McLaren Composites (κόστισε 50 εκ. λίρες) στην περιοχή του Σέφιλντ. Το κέντρο αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία παράγει τα δικά της ανθρακονήματα υλικό που θα λύσει το πρόβλημα του βάρους σε κατασκευές όπως οχήματα SUV και ηλεκτροκίνητα αλλά και έναν συνδιασμό των παραπάνω.

Advertisement

“Οι πωλήσεις ρεκόρ αναδεικνύουν πόσο σημαντικό ήταν το χρονικό διάστημα του 2018 για την McLaren Automotive, όταν περισσότερα από 4.800 αυτοκίνητα βγήκαν από την γραμμή παραγωγής μας. Αν αυτό το συγκρίνετε με τα 1.650 αυτοκίνητα του 2015, δείχνει την εντυπωσιακή άνοδο που κάναμε σε μόλις τρία χρόνια” δήλωσε ο Mike Flewitt, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Automotive και πρόσθεσε:

“Πιστεύουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το 2019 σε μια παγκόσμια αγορά και με πολλά διαφορετικά προϊόντα να προσφέρουμε. Η αισιοδοξία μας ενισχύεται από το γεγονός ότι ήδη έχουμε πολλές παραγγελίες και για το τρέχον έτος (το 2019). Παράλληλα έχουμε και την 720S GT3 το αγωνιστικό μας αυτοκίνητο με το οποίο ικανοποιούμε ένα σημαντικό μερίδιο πελατών μας αλλά και ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ του ιδρυτή μας, της ιστορίας των αγώνων του και των αυτοκινήτων παραγωγής μας”.

Sales3