Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτο σε πωλήσεις στη Νορβηγία το Leaf

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτο σε πωλήσεις στη Νορβηγία το Leaf

ΝΕΑ

Πρώτο σε πωλήσεις στη Νορβηγία το Leaf

ΝΕΑ

Οι Νορβηγοί απέδειξαν έμπρακτα και τον Οκτώβριο πως έχουν ίσως τη πιο ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντικά αγορά της Ευρώπης!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρώτο σε πωλήσεις στη Σκανδιναβική χώρα για τον δέκατο μήνα του έτους, με πωλήσεις που αντιπροσωπεύουν το 6% των συνολικών πωλήσεων του μήνα, αναδείχθηκε το Nissan Leaf! Συγκεκριμένα, κατέγραψε 716 πωλήσεις! Μάλιστα γενικά έως τώρα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας των συνολικών πωλήσεων μέσα στο 2013!

«Είχαμε πολύ καλές πωλήσεις φέτος στη Νορβηγία, που ενισχύθηκαν από το λανσάρισμα του νέου Leaf στα μισά του έτους», σχολίασε χαρακτηριστικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Διευθυντής Ηλεκτρικών Οχημάτων της Nissan Ευρώπης, Ζαν Πιερ Ντιερνάς.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά, ενώ σε προηγούμενο άρθρο ίσως θυμάστε πως αναφέραμε αντίστοιχη διάκριση για το ηλεκτρικό Tesla Model S τον Σεπτέμβριο! Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως στη Νορβηγία ισχύουν μία σειρά από προνόμια για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων: από δραστικά μειωμένη φορολογία, μέχρι δωρεάν στάθμευση κ.α.

Εκτιμάται μάλιστα πως οι «απαλλαγές» ξεπερνούν το ποσό των 8 χιλιάδων ευρώ ετησίως – αριθμός που δικαιολογεί και με το παραπάνω την επένδυση αγοράς ενός τεχνολογικά προηγμένου, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένου και οικονομικά… ακριβού σε απόκτηση οχήματος.