Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Λατρεία για το νέο MX-5 στην Αμερική

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λατρεία για το νέο MX-5 στην Αμερική

ΝΕΑ

Λατρεία για το νέο MX-5 στην Αμερική

ΝΕΑ

Με πωλήσεις άνω του 1 εκατ. από το 1989 έως σήμερα, το MX-5 είναι το best seller διθέσιο σπορ αυτοκίνητο. Το πισωκίνητο roadster της Mazda βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά του και κυκλοφορεί με ανοιγόμενη οροφή, υφασμάτινη ή μεταλλική. Εξακολουθεί να λατρεύεται ως ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να προσφέρει ατελείωτες στιγμές απόλαυσης στον οδηγό του. Κάτι που αποτυπώνεται και στο sold out που συνέβη μέσα σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ για τα 1.000 αυτοκίνητα της Launch Edition.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πρόκειται για την έκδοση με την οποία λανσάρεται το MX-5 RF (Retractable Fastback) με τη μεταλλική οροφή. Κατά την πρώτη εβδομάδα παραγγελιών, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 500 πελάτες της Mazda κατέθεσαν προκαταβολή για να εξασφαλίσουν το δικό τους MX-5. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα «εξαντλήθηκαν» μέσα σε 13 ώρες, στις 3 Οκτωβρίου, όταν άρχισε η διάθεση για το ευρύτερο κοινό! Το 67% των ατόμων που παρήγγειλαν, δηλαδή 2 στους 3, επέλεξαν μηχανικό κιβώτιο.

Mazda-MX-5-RF-sales-usa-2

Advertisement
Advertisement

Το MX-5 RF Launch Edition κυκλοφορεί αποκλειστικά σε γκρι μεταλλικό χρώμα, φέρει δέρμα Nappa στα καθίσματα, μαύρη οροφή και ειδικό λογότυπο. Οι ιδιοκτήτες του θα παραλάβουν και ένα ρολόι της Tourneau.

Η παραγωγή του MX-5 με τη σκληρή ανοιγόμενη οροφή άρχισε πρόσφατα στο εργοστάσιο της Ουτζίνα, πλησίον της Χιροσίμα όπου βρίσκεται η έδρα της Mazda. Οι πρώτες παραδόσεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2017.