Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα γενιά Land Rover Defender: Λίγο πριν την αποκάλυψη

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα γενιά Land Rover Defender: Λίγο πριν την αποκάλυψη

ΝΕΑ

Νέα γενιά Land Rover Defender: Λίγο πριν την αποκάλυψη

ΝΕΑ

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που αναμένονται μέσα στο 2020 είναι φυσικά το νέο Land Rover Defender, ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Advertisement
Advertisement

 

Οι πληροφορίες σχετικά με το βρετανικό SUV είναι αρκετές και σημαντικές. Ξεκινώντας, να αναφέρουμε ότι το νέο Defender (κωδικό όνομα L851) που ήδη βρίσκεται σε εντατικό πρόγραμμα δοκιμών, θα λανσαριστεί αρχικά τόσο με κοντό μεταξόνιο (90), όσο και με μακρύ (110). Αργότερα θα παρουσιαστούν και άλλες εκδόσεις, όπως η Sport, μία υβριδική, αλλά και ορισμένες με προσανατολισμό  την βαριά χρήση. Ήδη η Land Rover έχει ανακοινώσει μία τριετή συνεργασία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Advertisement
Advertisement

Είναι λογικό ότι όπου βρίσκονται τα πρωτότυπα δοκιμών του νέου Defender, κυκλοφορούν και αρκετοί «παπαράτσι» που θέλουν να το φωτογραφίσουν. Ορισμένοι μάλιστα έχουν καταφέρει να αιχμαλωτίσουν με τον φακό τους σημαντικές λεπτομέρειες του συγκεκριμένου μοντέλου, όπως το εσωτερικό. Από τις πρώτες εικόνες παρατηρούμε την αντικατάσταση του κλασικού πίνακα οργάνων με έναν ψηφιακό, δείχνοντας τις προθέσεις της εταιρείας να ομαδοποιήσει όλα της τα μοντέλα, ενώ δεν θα λείπει ένα τελευταίας τεχνολογίας ηχοσύστημα, καθώς και σύστημα πλοήγησης.

Advertisement

Σύμφωνα με την Jaguar Land Rover, τα πρωτότυπα μοντέλα του Defender έχουν συμπληρώσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών και 45.000 διαφορετικές δοκιμασίες. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, οι συγκεκριμένες δοκιμασίες έχουν γίνει κάτω από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, όπως στο Εθνικό Πάρκο Borana, στην Αιθιοπία. Καθώς το Defender αποτελεί ένα μοντέλο-ορόσημο για την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, οι ιθύνοντες της Land Rover δίνουν τεράστια σημασία στον αντικαταστάτη του. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου Ralph Speth: «Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στην επαγγελματική μου καριέρα ήταν να αντικαταστήσω το θρυλικό Defender. Και όμως, οδηγώντας τη νέα γενιά, αντιλήφθηκα το πόσο ικανό και ευχάριστο είναι στο δρόμο, αλλά και στο χώμα». Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι το νέο Land Rover Defender θα «δομείται» γύρω από ένα ανεξάρτητο πλαίσιο κατασκευασμένο από αλουμίνιο (Modular Longitudinal Architecure), με αποτέλεσμα την αύξηση της ακαμψίας και τη μείωση του βάρους. Οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν τοποθετήσει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, ενώ θα υπάρχουν πολλές επιλογές σε άξονες, ελαστικά, κιβώτια, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.

Advertisement