Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Καλύτερο από ποτέ το 2018

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lamborghini: Καλύτερο από ποτέ το 2018

ΝΕΑ

Lamborghini: Καλύτερο από ποτέ το 2018

ΝΕΑ

Την καλύτερη περίοδο στην ιστορία της, σε πωλήσεις και κύκλο εργασιών διανύει η Lamborghini. Η ιστορική φίρμα με έδρα την Sant’Agata στην Ιταλία ανακοίνωσε αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς και ανάλογο ιστορικό ρεκόρ και στον κύκλο εργασιών της.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η Automobili Lamborghini S.p.A. έκλεισε το 2018 με νέο ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις των μοντέλων της σε σχέση με το επίσης εξαιρετικό 2017, οι οποίες ανήλθαν στις 5.750 μονάδες σημειώνοντας εκρηκτική αύξηση της τάξης του 51%. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Lamborghini ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 μονάδων σε πωλήσεις το έτος.

Advertisement
Advertisement

Το 2017 ήταν επίσης η χρονιά που η Lamborghini ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της το ένα δισ. ευρώ αναφορικά με τον κύκλο εργασιών της. Αυτό το νούμερο αυξήθηκε εντυπωσιακά και το 2018, κατά 40% για την ακρίβεια και ανήλθε στα 1,41 δισ. ευρώ.

Η εντυπωσιακή αυτή επίδοση της Lamborghini αιτιολογείται σύμφωνα με την εταιρία, κυρίως από το λανσάρισμα της Urus, με την αύξηση που σημείωσαν οι πωλήσεις των Aventador και Huracan να προσθέτουν επίσης το δικό τους λιθαράκι.

Για αυτό το ιστορικό γεγονός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Stefano Domenicali δήλωσε μεταξύ άλλων: “…Αυτό το τεράστιο άλμα αποδεικνύει την βιωσιμότητα των προϊόντων και της στρατηγικής μας. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα πραγματικά ομαδικής δουλειάς και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Lamborghini, για την αφοσίωσή τους στην μάρκα και τις παραδόσεις της, και τους μετόχους μας για την εμπιστοσύνη και την στήριξη τους. Περιμένουμε, επίσης, να κατακτήσουμε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης αλλά και νέες προκλήσεις (σ.σ. που παρουσιάζονται) στην καινοτομία και την τεχνολογία ώστε να φτάσουμε σε νέα ορόσημα στο μέλλον.”

Advertisement

Τέλος, να σημειωθεί πως σημαντική αύξηση έχει παρουσιάσει η Lamborghini και στο εργατικό δυναμικό της το οποίο ανέρχεται σήμερα σε περισσότερους από 1.750 υπαλλήλους και παρουσιάζεται αυξημένο κατα 70% σε σχέση με το δυναμικό μόλις πριν από πέντε χρόνια.

Advertisement