Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το έργο τέχνης που λέγεται LaFerrari (video)

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το έργο τέχνης που λέγεται LaFerrari (video)

ΝΕΑ

Το έργο τέχνης που λέγεται LaFerrari (video)

ΝΕΑ

Μπορεί όλοι οι λάτρεις της αυτοκίνησης να θεωρούμε τους δημιουργούς οχημάτων όπως η LaFerrari “καλλιτέχνες” αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ιταλικό hypercar λειτουργεί ως… πραγματικό έργο τέχνης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα ως… έκθεμα, στη φετινή έκθεση “Art Basel” που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού του κόσμου της τέχνης παγκοσμίως (ξεκίνησε από τη Βασιλεία στην Ελβετία και εκτός από το Μαϊάμι, διεξάγεται και στο Χόνγκ Κονγκ) και όπως μπορείτε να δείτε στο video, φέτος μέρος του αφιερωμένο στο αυτοκίνητο.

Πως λοιπόν να μην έχει ηγετικό ρόλο σε αυτή η LaFerrari; Σε κατακόκκινο χρώμα, απλά σαγηνεύει με την απαράμιλλη γοητεία της, για την οποία ευθύνεται η ομάδα σχεδιασμού στο Μαρανέλο με επικεφαλής τον Flavio Mazoni.

Advertisement
Advertisement

Κι όλα αυτά, χωρίς να χρησιμοποιεί το μεγάλο της όπλο που όπως συμβαίνει σε κάθε supercar, δεν είναι άλλο από τη γλυκιά μελωδία του κινητήρα. Μπορεί στη περίπτωση της LaFerrari να συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ αλλά και πάλι, ο V12 χωρητικότητας 6.3 lt που προσφέρει τα 800 από τα συνολικά 963 PS, ξέρει πως να συγκινεί.

Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να δείτε την απόλυτη Ferrari να γυρίζει στην πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία. Ακόμα, να… έρχεται σε (δυσάρεστη) επαφή με νταλίκα μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά αλλά και να υπακούει στις εντολές του οδηγού Formula 1 της ιταλικής μάρκας, Fernando Alonso.