Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kumho Tires: Δέσμευση ποιότητας και καινοτομίας

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kumho Tires: Δέσμευση ποιότητας και καινοτομίας

ΝΕΑ

Kumho Tires: Δέσμευση ποιότητας και καινοτομίας

ΝΕΑ

Η Kumho είναι ηγέτης στον τομέα των ελαστικών με καινοτόμα και προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Kumho Tires ξεκινάει πίσω στη δεκαετία του 1960 όταν και ιδρύθηκε στην Κορέα. Από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία θέλοντας πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό της στον κλάδο των ελαστικών.

Οι πειραματισμοί σε τεχνολογίες και υλικά είχαν πάντα ως κοινό παρονομαστή την ασφάλεια και την ποιότητα κάτι που αναπόφευκτα οδήγησε την Kumho ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής ελαστικών σε όλο τον κόσμο. Πλέον η Kumho δρέπει τους καρπούς της επιμονής της στην ποιότητα έχοντας αναρριχηθεί στην πρώτη 20άδα των κατασκευαστών του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Η Kumho σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη, επεκτείνοντας τη δυναμική παραγωγή που έχει αναπτύξει μέσω των εργοστασίων της σε Κορέα, Αμερική, Κίνα και Βιετνάμ. Η εταιρεία είναι σε θέση να παράξει 55 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως φροντίζοντας ο οδηγός να απολαμβάνει απρόσκοπτα άνετες, ποιοτικές και ασφαλείς μετακινήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι για 14 συνεχόμενα έτη η Kumho κατακτά την πρώτη θέση στον Κορεάτικο Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών (KCSI), στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η Kumho ήρθε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2022 ως αντιπρόσωπος και διανομέας μέσω της εταιρείας EMA A.E. και του εκτεταμένου εμπορικού δικτύου αντιπροσώπων. Το ελληνικό κοινό γνωρίζει καλά τα ελαστικά Kumho καθώς έχουν ισχυρή φήμη μεταξύ των οδηγών ανεξαρτήτωνς του στυλ οδήγησής τους. Όσοι τα εμπιστεύονται συχνά αναγνωρίζουν και το μεγάλο χιλιομετρικό ωφέλιμο, κάνοντάς τα value for money προϊόντα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Advertisement

Παράλληλα, σε επίπεδο απόδοσης, τα Kumho χαρίζουν κορυφαία εμπειρία, πολύ καλό χειρισμό στις μεγάλες ταχύτητες και ασφάλεια στο φρενάρισμα και στις στροφές. Σε πιο τραχιές επιφάνειες μπορούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις οδήγησης, καθώς στο ανώμαλο έδαφος, το ελαστικό λειτουργεί με ασφάλεια και εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση. Στην άσφαλτο λειτουργεί ομαλά, προσφέρει άνεση και χαμηλό θόρυβο, ώστε τα ταξίδια να είναι ευχάριστα και ανέμελα.

Advertisement

Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την χρηστικότητα, την ανταπόκρισή τους σε διάφορες χρήσεις αλλά και την εμφάνισή τους. Σε επίπεδο κόστους, συνήθως, τα ελαστικά Kumho είναι αρκετά φθηνότερα από άλλα επώνυμα premium ανταγωνιστικά μοντέλα και διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό πέλματος που χαρίζει μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Η μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ελαστικών έχει δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Kumho να αξιοποιεί υπάρχουσες και αποδεδειγμένα cost efficient τεχνολογίες. Επιπλέον, χρησιμοποιεί δοκιμασμένες διαδικασίες παραγωγής που δεν απογειώνουν το κόστος, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στον τελικό καταναλωτή.

Η εμμονή της Kumho με την καινοτομία την έχει οδηγήσει σε συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Η Kumho έχει δημιουργήσει εξειδικευμένα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ (KUMHO Akron Technical Center), στη Γερμανία (KUMHO Europe Technical Center) και την Κίνα (KUMHO China Technical Center) τα οποία βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με το τμήμα R&D της Κορέας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι διακρίσεις στα «Red Dot Design Awards», τα «iF Design Awards» και τα Αμερικανικά «International Design Excellence Awards», στα οποία η Kumho απέσπασε βραβεία καινοτομίας για τα προϊόντα της.

Κάποιες από τις έξυπνες τεχνολογίες που αξιοποιεί η Kumho είναι το ESCOT tension control, που βελτιώνει συνολικά την πρόσφυση, μέσω μια επίστρωσης στο πλευρικό τοίχωμα, στο πέλμα και στους ώμους. Επιπλέον, η γόμα περιέχει υλικό πυριτίου υψηλής ποιότητας, καουτσούκ και λάδι canola που σκληραίνει το ελαστικό, επιτρέποντάς να κινείται πιο αποτελεσματικά τον χειμώνα, στο νερό και σε επιφάνειες που γλιστρούν πολύ.

Ίσως η σημαντικότερη τεχνολογία έχει να κάνει με τα microtreads (μικροπέλματα) που αναπτύχθηκε από την ίδια την Kumho και εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και ασφαλή χειρισμό του οχήματος. Τα μικροπέλματα συνδυάζονται, σε ορισμένα μοντέλα, με βαθιές αυλακώσεις στο πέλμα, για περιορισμό του φαινομένου της υδρολίσθησης.

Η Kumho Tires διαθέτει προϊόντα για μεγάλο εύρος οχημάτων καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των σύγχρονων οδηγών. Στα επιβατικά αυτοκίνητα συναντάμε τη σειρά Ecsta PS που δίνει έμφαση στις επιδόσεις, ενώ η σειρά Ecowings ES και KH βοηθάει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στα τα μεγαλύτερα SUV που είναι και η πιο δημοφιλής κατηγορία των τελευταίων ετών, η Kumho προσφέρει τη σειρά Crugen με έντονα τα χαρακτηριστικά της άνεσης και του χαμηλού θορύβου. Από την άλλη, η Kumho διαθέτει και ανθεκτικά ελαστικά για off-road χρήση με τη σειρά Road Venture να βελτιώνει την πρόσφυση σε λασπώδες έδαφος, σε αναβάσεις και ανώμαλους δρόμους.

 

Η Kumho Tire διαθέτει, επί του παρόντος, εννέα θυγατρικές εταιρείες και 12 υποκαταστήματα, σε 20 χώρες, ενώ, παράλληλα, εφαρμόζει δυναμικές στρατηγικές για την επέκταση της βάσης των πωλήσεών της στην Ε.Ε, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήθηκε και η νέα συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία ΕΜΑ ΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελαστικά Kumho: Νέος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα
Kumho Ecowing ES31: Το φιλικό προς το περιβάλλον ελαστικό
Νέα διεθνή βραβεία σχεδίασης για την Kumho