Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοφιλής η αυτόματη πίσω πόρτα του Kuga

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοφιλής η αυτόματη πίσω πόρτα του Kuga

ΝΕΑ

Δημοφιλής η αυτόματη πίσω πόρτα του Kuga

ΝΕΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ford, οι μισοί αγοραστές του νέου Kuga, επιλέγουν τη Hands-Free Tailgate, την πίσω θύρα που ανοίγει χωρίς να την ακουμπήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει στους οδηγούς να ανοίγουν το χώρο αποσκευών με μία μικρή κίνηση του ποδιού τους – έχοντας τα χέρια τους ελεύθερα για ψώνια ή αποσκευές. Πρόβλημα σύνηθες καθώς λίγο-πολλοί όλοι μας έχουμε βρεθεί να κάνουμε… ακροβασίες για να πιάσουμε τα κλειδιά και να ανοίξουμε το πορτ παγκάζ όντας φορτωμένοι για παράδειγμα με τα ψώνια από το super market.

Το Ford Kuga είναι το πρώτο μεσαίο SUV στην Ευρώπη που υιοθέτησε αυτή την τεχνολογία όπου αρκεί η προαναφερθείσα κίνηση του ποδιού κάτω από  τον πίσω προφυλακτήρα. Και βρήκε απήχηση σε 35.700 πελάτες ή αν προτιμάτε στο 48% των αγοραστών του συγκεκριμένου μοντέλου μέσα στο 2013,

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα Hands-Free Tailgate χρησιμοποιεί δύο αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα που καταγράφουν την κίνηση του ποδιού του οδηγού και αντιδρούν ανάλογα. Αυτό διασφαλίζει ότι το ξεκλείδωμα της πίσω πόρτας δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί τυχαία, για παράδειγμα όταν μία γάτα περνά κάτω από το αυτοκίνητο.