Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόβει ρυθμό η Maserati

Ελλάδα 8:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόβει ρυθμό η Maserati

ΝΕΑ

Κόβει ρυθμό η Maserati

ΝΕΑ

Μπορεί τα σχέδια της Maserati για σταθερή και εντυπωσιακή άνοδο πωλήσεων να έδειχναν να υλοποιούνται, όμως η… φόρα της ιταλικής μάρκας έχει κοπεί τους τελευταίους μήνες και αυτό έχει και αντίκτυπο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto)

Συγκεκριμένα, η πτώση στη ζήτηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, οδήγησε σε μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιο του Γκρουλιάσκο στη γειτονική χώρα. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων σε αυτό, σε συνέντευξή του στο Auto News, οι εβδομαδιαίες βάρδιες μειώθηκαν από 12 σε 10.

«Η Fiat μας είπε πως μέχρι τον Ιούλιο θα δουλεύουμε τις τρεις από τις τέσσερις εβδομάδες του μήνα. Η εταιρεία εκτιμά παραγωγή της τάξης των 30.000 με 35.000 μοντέλων από το εργοστάσιο του Γκρουλιάσκο. Νομίζω πως ο τελικός αριθμός θα είναι πιο κοντά στις 30.000», ανέφερε ο Federico Bellono.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας με αριθμούς, το 2014 η Maserati πούλησε 36.448 αυτοκίνητα, με «όπλο» της τη νέα Ghibli. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμούσε με αύξηση των πωλήσεων της τάξης των 137% σε σχέση με το 2013. Φέτος το ξεκίνημα είναι σαφώς πιο υποτονικό αλλά για τους Ιταλούς, το 2015 αναμένεται να είναι μία μεταβατική σεζόν καθώς το 2016 αναμένεται το μεγάλο εμπορικό ατού που δεν είναι άλλο από το πρώτο SUV στην ιστορία της μάρκας!