Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η υπογραφή του Jeff Koons κοστίζει κάτι παραπάνω…

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η υπογραφή του Jeff Koons κοστίζει κάτι παραπάνω…

ΝΕΑ

Η υπογραφή του Jeff Koons κοστίζει κάτι παραπάνω…

ΝΕΑ

Ο διάσημος καλλιτέχνης -και πρώην σύζυγος της Cicciolina- έχει ασχοληθεί μεταξύ άλλων και με το να φιλοτεχνήσει το αμάξωμα μιας BMW M850i ​​xDrive Gran Coupe, για την οποία αυτός που την αγόρασε έδωσε «κάτι παραπάνω»…

Advertisement
Advertisement

Είναι η μοναδική από τις συνολικά 99 BMW THE 8 X JEFF KOONS που θα κατασκευαστούν που θα έχει και την υπογραφή του καλλιτέχνη και έτσι στις 4 Απριλίου δημοπρατήθηκε επιτυγχάνοντας μια εντυπωσιακή τιμή.

Όλα τα έσοδα από την πώληση, που έφτασε το ποσό των 435.000 ευρώ, πήγαν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την πώληση θα καταλήξουν στο Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (ICMEC), με το οποίο ο Koons συνεργάζεται προσωπικά για περισσότερα από 20 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s στη Νέα Υόρκη και στο ποσό των 435.000 ευρώ, έφτασε μετά από πάρα πολλές προσφορές που έγιναν τόσο δια ζώσης, όσο και μέσω διαδικτύου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jeff Koons ήταν παρών στην πώληση του αυτοκινήτου, του τελευταίου από τα Art Cars της BMW –πριν την παρουσίαση της Σλοβένικης iX– κι αυτό έδωσε άλλη αξία στην απόκτησή του από το νέο ιδιοκτήτη.

Η BMW 8 x Jeff Koons είναι ένα μοντέλο με έντονα χρώματα που προβάλλει εικόνες από comics, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί 11 διαφορετικά χρώματα. Στο εσωτερικό το μοτίβο με τους ήρωες των comics συνεχίζεται με καθίσματα που παραπέμπουν χρωματικά στον Spiderman. Μετά την πώλησή του, το αυτοκίνητο θα πραγματοποιήσει περιοδεία και θα παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις τέχνης και εκδηλώσεις ανά την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ενώ θα το δούμε και στο Goodwood Festival of Speed.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW Motorrad: Βραβεία και διακρίσεις στο “Motorcycle of the Year 2022”
Η BMW παρουσίασε και ηλεκτρική 3άρα
Αυτό είναι το CE 04, το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της BMW (+video)

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement