Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα Τούρκων πρωταθλητών στη γέφυρα στα Δαρδανέλια (+video)

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόντρα Τούρκων πρωταθλητών στη γέφυρα στα Δαρδανέλια (+video)

ΝΕΑ

Κόντρα Τούρκων πρωταθλητών στη γέφυρα στα Δαρδανέλια (+video)

ΝΕΑ

Δύο κορυφαίοι Τούρκοι αναβάτες, συναντήθηκαν για μία… κόντρα εγκαινίων. Οι Kenan Sofuoglu και Toprak Razgatlıoglu, βρέθηκαν στην πιο μεγάλη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου και αγωνίστηκαν με μία Kawasaki και μία Ferrari για να την εγκαινιάσουν. Οι διεθνής Sofuoglu (από την κατηγορία Supersport) και Razgatlıoglu από τα Superbikes «κοντραρίστηκαν» στην γέφυρα (με σύστημα αναρτήσεων) Canakkale 1915.

Advertisement
Advertisement

Η εκδήλωση, που έγινε στο Στενό των Δαρδανελίων, διοργανώθηκε από την δημοτική αρχή της περιοχής, για τα εγκαίνια της γέφυρας. Για τον λόγο αυτό επιλέχθηκαν οι δύο πρωταθλητές ο Kenan Sofuoglu (5 φορές κάτοχος του Παγκόσμιου Τίτλου στην κατηγορία  Supersport 600) και Toprak Razgatlıoglu (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbikes 2021).

Οι δύο πάλεψαν με δύο εντελώς διαφορετικά οχήματα. O Sofuoglu είχε στη διάθεσή του μια Kawasaki H2R των 300 ίππων, ενώ ο Razgatlıoglu δεν ήταν με μοτοσυκλέτα, αλλά με μία Ferrari SF90 των 1.000 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Η «κόντρα» είχε διάρκεια 2,0 χιλιόμετρων, ενώ το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 4,6 χιλιόμετρα. Στο ξεκίνημα η Ferrari ήταν μπροστά. Από το μισό της διαδρομής όμως και μετά, η Kawasaki, «κάλυψε» το χαμένο έδαφος και τελικά την πέρασε κερδίζοντας σχετικά εύκολα τον αγώνα. Ο Sofuoglu κατάφερε να ξεπεράσει τα 300 χλμ/ώρα, ενώ τα δύο οχήματα έκαναν τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 2,0 δευτερόλεπτα.

Η γέφυρα πήρε το όνομά της από τη διάσημη μάχη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε πριν από 107 χρόνια. Η επιλογή των δύο οδηγών αθλητών κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς ο Sofuoglu εκτός από μάνατζερ του Razgatlıoglu είναι και βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kawasaki Ninja H2R 2022
Daytona SP3: Η απόλυτη Ferrari των 2 εκατομμυρίων ευρώ (+video)
H Tesla διάλεξε Τουρκία…

Advertisement

 

 

Advertisement