Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα μεταξύ όλων των Audi R8 (VIDEO)

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα μεταξύ όλων των Audi R8 (VIDEO)

ΝΕΑ

Κόντρα μεταξύ όλων των Audi R8 (VIDEO)

ΝΕΑ

Από το πρώτο έως το τελευταίο Audi R8, έχουν μεσολαβήσει 12 χρόνια. Με μια απευθείας αντιπαράθεση, οι διαφορές μεταξύ των γενεών γίνονται ξεκάθαρες.

Advertisement
Advertisement

 

Το Audi R8 ήταν το μοντέλο με το οποίο η Γερμανική εταιρεία έκανε απόβαση στην κατηγορία των supercars, θέλοντας μερίδιο από την πίτα της Porsche 911 αλλά και της ομόσταυλης Lamborghini Gallardo, με την οποία έχουν και αρκετά κοινά κατασκευαστικά στοιχεία. Με τη δεύτερη γενιά του, το έτσι και αλλιώς πολύ καλό σε επιδόσεις και συμπεριφορά supercar της Audi, έγινε ακόμα καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Ο μόνος τρόπος για να φανεί η πρόοδος, είναι να τεθούν όλες οι εκδόσεις που έχουν προκύψει σε αυτά τα 12 χρόνια της παραγωγής του μοντέλου, σε μια κόντρα επιδόσεων τόσο σε ότι αφορά την ικανότητα του συνόλου κινητήρα- κιβωτίου, όσο και στην ικανότητα των φρένων του μοντέλου. Στο CarWow έθεσαν λοιπόν αντιμέτωπη την πρώτη έκδοση του μοντέλου με το V8 μηχανικό σύνολο και το χειροκίνητο κιβώτιο, με όλες τις νεότερες (Coupe και Spyder) του R8 που εφοδιάζονται με το πολύστροφο V10 μοτέρ.

Advertisement

Οι 420 ίπποι του πρώτου Audi R8 για την εποχή του το έκαναν να δείχνει πραγματικά αχτύπητο, σε συνδυασμό με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και την τετρακίνηση που έκανε τις επιδόσεις του μοντέλου εξαιρετικά προσβάσιμες σε όλους τους οδηγούς. Από εκεί και πέρα, ο V10 των επόμενων εκδόσεων με τη χωρητικότητα των 5,2 λίτρων έφτασε στο μοντέλο θα αποδίδει έως και 610 ίππους. Όπως φαίνεται και στο video πιο κάτω, σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις από τον κινητήρα (με το DSG κιβώτιο των μεταγενέστερων εκδόσεων να παίζει και αυτό το ρόλο του), οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες από την πρώτη στην τελευταία γενιά, ενώ πολύ μικρότερη είναι αυτή που παρατηρείται στα φρένα.

Advertisement