Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eντομα στο παρμπρίζ: Γιατί πρέπει να τα καθαρίσω και πως;

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eντομα στο παρμπρίζ: Γιατί πρέπει να τα καθαρίσω και πως;

ΝΕΑ

Eντομα στο παρμπρίζ: Γιατί πρέπει να τα καθαρίσω και πως;

ΝΕΑ

Θα έχετε παρατηρήσει μετά από ένα ταξίδι, ειδικότερα τους θερινούς μήνες, ότι η εικόνα του παρμπρίζ θυμίζει λίγο… Τζουράσικ Παρκ. Δεν είναι, όμως, μόνο ζήτημα αισθητικής.

Advertisement
Advertisement

Τα έντομα με τις… αυτοκτονικές τάσεις, ομολογουμένως συνθέτου ένα πολύ περίεργο και αντιαισθητικό μωσαϊκό, κυρίως στο παρμπρίζ, αλλά και σε άλλες επιφάνειες, όπως το καπό, η μάσκα και στχνά οι πόρτες του αυτοκινήτου. Μετά από από ταξίδι, σε εθνικό οδικό δίκτυο, αλλά και σε επαρχιακό δρόμο, το θέαμα είναι εντυπωσιακό…

Πέραν, όμως, του αισθητικού ζητήματος, υπάρχει και το πρακτικό. Κυρίως αυτό, Η μειωμένη ορατότητα, για την οποία η προσωρινή και όχι η ενδεδειγμένη, σε διάρκεια, λύση είναι η χρήση των υαλοκαθαριστήρων, αλλά η διάβρωση που μπορεί να δημιουργηθεί στα μέταλλα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των εντόμων, σε οξέα.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει καθαριστούν άμεσα, καθώς όσο περισσότερο μείνουν στις επιφάνειες, τόσο μεγαλύτερη είναι η φθορά που μπορούν να προκαλέσουν. Η καλύτερη επιλογή για τον άμεσο καθαρισμό, είναι ένα πανί από μικροΐνες, που δεν προκαλεί γρατζουνιές. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή την αποφυγή εκδορών, δεν ασκούμε ποτέ πίεση, όταν χρησιμοποιούμε το πανί.

Advertisement
Advertisement

Το πλύσιμο, του θερινούς μήνες, γίνεται πάντοτε νωρίς το πρωί ή το απόγευμα και όχι τις ώρες των υψηλότερων θερμοκρασιών προτιμότερο και λιγότερο επώδυνο για εμάς, αλλά κυρίως γιατί αποφεύγεται το φαινόμενη της απότομης συστολής του μετάλλου, από το δροσερό νερό.

Τέλος, καλό καθαριστικό είναι απαραίτητο, για να γίνει σωστά η δουλειά. Υπάρχει και η παλιά εναλλακτική του καθαρισμού με μήλο, λόγω των ιδιοτήτων του και κυρίως της εξαιρετικά απαλής οξύτητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρακάρισμα στο πλοίο: Τι κάνω;
Επιλέγοντας μεταχειρισμένο – Τι πρέπει να προσέξω
Καύσωνας και αυτοκίνητο: Τι πρέπει να κάνουμε;