Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Koenigsegg: Μπορεί το Agera RS τα 300 mph;

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Koenigsegg: Μπορεί το Agera RS τα 300 mph;

ΝΕΑ

Koenigsegg: Μπορεί το Agera RS τα 300 mph;

ΝΕΑ

Η Koenigsegg μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εδώ και λίγους μήνες κατέχει το προνόμιο, ένα μοντέλο της να θεωρείται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, με το Agera RS να έχει καταφέρει να σημειώσει τελική ταχύτητα 446,97 km/h, σε μία ευθεία κοντά στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Πλέον ο στόχος που έχει θέσει η σουηδική φίρμα είναι ακόμα πιο απαιτητικός.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ       

Advertisement
Advertisement

Σε μία πρόσφατη κοινή συνέντευξη, ο ιδρυτής της εταιρείας Christian von Koenigsegg και ο υπεύθυνος προϊόντων της Michelin, Eric Schmedding, δήλωσαν ότι το Agera RS μπορεί υπό προϋποθέσεις, να «σπάσει» το ψυχολογικό όριο των 300 mph ή 482 km/h, χωρίς να θιχθεί το θέμα των ελαστικών της Michelin, Pilot Sport Cup 2,τα οποία αποτελούν και εργοστασιακή επιλογή της Koenigsegg.

Koenigsegg-Agera-RS-300-MPH-2-chariatis-530

Σύμφωνα με τα τελευταία τεστ, τα συγκεκριμένα ελαστικά μπορούν να αντέξουν την καταπόνηση που θα δημιουργηθεί λόγω θερμότητας, η οποία προκαλείται από την ταχύτητα περιστροφής του ελαστικού στο οδόστρωμα.  Σύμφωνα με τον von Koenigsegg και τον Schmedding, εάν το Agera RS μπορεί να πιάσει γρήγορα τα 300 mph, τότε τα ελαστικά δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα. Περί αυτού ο Schmedding δήλωσε: «Αν το αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει τα 270 mph (435 km/h) γρήγορα και χρειάζεται άλλα πέντε λεπτά για να πιάσει τα 300 mph, τότε τα ελαστικά δεν θα αντέξουν.»

Advertisement

Koenigsegg-Agera-RS-300-MPH-3-chariatis-640

O Christian von Koenigsegg συμπλήρωσε: «Είναι εφικτό να πιάσουμε τα 300 mph. Το αυτοκίνητο θα χρειαζόταν περισσότερες rpm και πιο μακριές σχέσεις μετάδοσης ώστε να επιτύχει την συγκεκριμένη ταχύτητα. Είναι τρομακτικό και πολύ επικίνδυνο να οδηγεί κάποιος τόσο γρήγορα, επειδή υπάρχουν πολλές ανεξέλεγκτες πτυχές, όπως ζώα, ριπές ανέμων και λακκούβες».

Advertisement