Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλοπές: 10 συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου σας

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλοπές: 10 συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου σας

ΝΕΑ

Κλοπές: 10 συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου σας

ΝΕΑ

Οι κλοπές αυτοκινήτων αυξάνονται και οι διαρρήκτες  χρησιμοποιούν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Όμως υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το κακό.

Advertisement
Advertisement

Ασφάλεια αυτοκινήτου: δέκα συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου σας και της ψυχικής σας ηρεμίας.

Λένε πως: «Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη», όμως με τις παροιμίες δεν προστατεύετε ολοκληρωτικά, το αυτοκίνητό σας. Όσο και να θέλει ο Πανάγαθος να σας προστατεύσει, πρέπει να κάνετε και εσείς κάτι. Παρακάτω σας παραθέτουμε 10 απλές συμβουλές που λόγω της ρουτίνας πολύ συχνά τις θεωρούμε δεδομένες με αποτέλεσμα να τις αγνοούμε.

Ελέγξτε για ανακλήσεις

Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε για τυχόν ανακλήσεις που αφορούν το αυτοκίνητό σας.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές λαμβάνουν σοβαρά την ασφάλεια κλοπής του αυτοκινήτου και στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι το λογισμικό σε κάθε μοντέλο είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο. Οι ενημερώσεις τους είναι συχνές και μπορούν να πραγματοποιηθούν από την αντιπροσωπεία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ασύρματα μέσω Διαδικτύου.

Κρατήστε τα κλειδιά σας ασφαλή στο σπίτι

Όταν λέμε ασφαλή εννοούμε σε ασφαλές σημείο. Για να αποτρέψετε τους κλέφτες, που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η αστυνομία προειδοποιεί να μην αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στους διαδρόμους ή κοντά στην εξώπορτά σας όπου θα μπορούσαν να αντιγραφούν τα σήματα πρόσβασής τους.

Advertisement

Θα μπορούσατε ακόμη και να τα βάλετε σε μεταλλικό κουτί ή σε… χρηματοκιβώτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κλειδώστε τις πόρτες χειροκίνητα

Advertisement

Μπορείτε να εμποδίσετε τους κλέφτες να κλωνοποιήσουν το ασύρματο σήμα κλειδώνοντας τις πόρτες του αυτοκινήτου σας χειροκίνητα με το κλειδί.

Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης

Πολλά νέα αυτοκίνητα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο ή να ελέγχονται από μια εφαρμογή smartphone. Εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει αυτήν τη λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης (συνήθως τέσσερα μηδενικά ή τέσσερις άσσους) και μην κρατάτε ποτέ τους κωδικούς ασύρματης πρόσβασης στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Τοποθετήστε ένα Tracker

Εάν έχετε ένα ακριβό αυτοκίνητο, ίσως πρέπει να επενδύσετε σε ένα tracker (συσκευή εντοπισμού αρκετά ακριβή λύση) αυτοκινήτου για να σας ειδοποιήσει όταν κάποιος προσπαθήσει να το μετακινήσει. Ο συνδυασμός GPS και ραδιοφωνικών σημάτων της συσκευής σάς ενημερώνει ανά πάσα στιγμή για την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου σας, ώστε να γνωρίζετε πότε το οδηγεί κάποιος άλλος. Εάν κλαπεί, η αστυνομία μπορεί εύκολα να το ανακτήσει.

Τοποθετήστε μια κλειδαριά τιμονιού

Η κλειδαριά του τιμονιού είναι μια παλιομοδίτικη λύση, και παρόλο που δεν παρέχει 100% προστασία, θα αποτρέψει τους επίδοξους/καιροσκόπους ληστές και θα επιβραδύνει όποιον επιχειρήσει να κλέψει το αυτοκίνητό σας.

Να είστε προσεκτικοί με τα κλειδιά

Μην αφήνετε ποτέ το αυτοκίνητό σας ξεκλείδωτο με το κλειδί «στη μίζα» και μην το αφήνετε ποτέ με τον κινητήρα σε λειτουργία. Ακούγεται προφανές, αλλά μπορεί να είναι εύκολο να αφήνετε τα κλειδιά στο αυτοκίνητό σας ενώ πληρώνετε στο πρατήριο βενζίνης ή να το αφήνετε με τον κινητήρα να λειτουργεί στο περίπτερο.

Παρκάρετε σε ασφαλές μέρος

Το να κρατάτε το αυτοκίνητό σας σε ένα κλειδωμένο γκαράζ όχι μόνο δεν φαίνεται, αλλά προσθέτει επίσης ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας, που πρέπει να ξεπεράσουν οι κλέφτες  προτού προσπαθήσουν να το κλέψουν.

Κρύψτε τα πολύτιμα αντικείμενα

Μην αφήνετε τίποτα ακριβό ή κάτι που δείχνει ακριβό στο αυτοκίνητό σας. Διατηρήστε το εσωτερικό του τακτοποιημένο και φροντίστε να παίρνετε μαζί σας τιμαλφή αντικείμενα. Μην κάνετε το αυτοκίνητό σας ελκυστικό για τους μικρό-κλέφτες.

Ακολουθήστε και εσείς την τεχνολογία

Με τον αριθμό των αυτοκινήτων που κλέβονται μέσω ηλεκτρονικών συσκευών να αυξάνεται και οι οδηγοί/ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να αμυνθούν από τους κλέφτες. Για παράδειγμα οι ειδικές θήκες, που ονομάζονται Faraday, μπορούν να μπλοκάρουν το σήμα από το κλειδί σας, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να το υποκλέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Έγδυσαν μία BMW αρπάζοντας ακόμα και το… σαλόνι!
Αδειάζουν ρεζερβουάρ φορτηγών…
Δείτε πως κλέβουν πλέον οι χάκερς το αυτοκίνητό σας