Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Ελπίς» – Συνεχής ενημέρωση: 20+ ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κακοκαιρία «Ελπίς» – Συνεχής ενημέρωση: 20+ ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Ελπίς» – Συνεχής ενημέρωση: 20+ ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό

ΝΕΑ

Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίδα» σε πολλές περιοχές της χώρας, παρά τις επίμονες προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού να διατηρήσει «ανοιχτή» την κυκλοφορία.

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η χιονοκαταιγίδα «Ελπίς» καθώς δεκάδες σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, καθώς και στο λεκανοπέδιο εξακολουθούν να παραμένουν απροσπέλαστα. Τα περισσότερα προβλήματα διέλευσης των οχημάτων εξακολουθούν να εμφανίζονται στα βόρεια και ανατολικά προάστια του νομού.


Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η τεράστια και δραματική προσπάθεια απεγκλωβισμού περίπου 5000 χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται έως και τώρα το πρωί.

Advertisement
Advertisement

Η συντεταγεμένη και μεγάλη επιχείρηση που οργάνωσαν και ξεκίνησαν χθες το βράδυ από κοινού ο στρατός, η πυροσβεστική και η αστυνομία, έχει ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί που παρέμειναν με τα αυτοκίνητά τους ακόμα και από νωρίς το μεσημέρι στην Αττική Οδό, λόγω της παντελούς έλλειψης ετοιμασίας της εταιρίας εκμετάλλευσης του οδικού άξονα να αντιμετωπίσει την χιονόπτωση, που πλήττει την πρωτεύουσα.

Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η χιονόπτωση συνεχιζόταν για ώρες, ενώ επικρατεί πλέον και παγετός. Οδόστρωμα ουσιαστικά δεν υπάρχει, η κίνηση των δυνάμεων είναι εξαιρετικά δυσχερής και η μεταφορά των ανθρώπων και των οχημάτων, αποδεικνύεται πολύ δύσκολη.

Advertisement

Ο κρατικός μηχανισμός ανέλαβε το βράδυ μετά από ένα χάος, που κράτησε ώρες από πολύ νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ και με δεδομένο ότι η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ δεν είχε την παραμικρή επιχειρησιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει τη δραματική κατάσταση, που είχε προκληθεί.

Advertisement

Ο στρατός και ειδικές δυνάμεις, όπως τα ΕΚΑΜ έφτασαν σε όλα τα σημεία, που υπήρχε πρόβλημα, παρέχοντας τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, ενώ οδηγούσαν τον κόσμο που απεγκλώβιζαν σε ασφαλή σημεία, για να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, στους τόπους διαμονής τους, ή ακόμα και σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής βοήθειας, εάν είναι απαραίτητο.

Συρμοί του προαστιακού ανέλαβε να βοηθήσει στη μεταφορά, αν και η κίνηση των βαγονιών γίνεται επίσης σε συνθήκες που δεν ευνοούν.


UPDATE: Εικόνες χάους κατέγραψε το protothema.gr στην Αττική Οδό, στο ύψος της Παλλήνης- Άνοιξαν οι μπάρες των διοδίων για να διευκολυνθούν οι οδηγοί.

Advertisement

Ουρές χιλιομέτρων στην Αττική οδό στο ύψος της Παλλήνης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Σύμφωνα με οδηγούς Ι.Χ που κινούνται στη κατεύθυνση από Παλλήνη προς Αθήνα, η κατάσταση είναι απελπιστική και δεκάδες αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλλε αίτημα στην διαχείριση της Αττικής Οδού να κλείσει τις εισόδους για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. H κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έκλεισε η Κατεχάκη και όλοι κατευθύνθηκαν προς την Αττική Οδό.

Η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι αυτό το λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.


Επεκτείνεται το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.


Έκλεισε η Κατεχάκη

Κλειστή είναι η λεωφόρος Κατεχάκη, λόγω της κακοκαιρία Ελπίς. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Κατεχάκη στη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου στο ύψος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στο ύψος της Μεσογείων.


Κακοκαιρία «Ελπίς» – LIVE UPDATE: Διακοπές κυκλοφορίας Ι.Χ.
(οι 7 πιο πρόσφατες ενημερώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.)

  • 25-01-2022 03:04 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN ATTIKH OΔO KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ 2) ΣTH Δ.Π.Λ. YMHTTOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ 3) ΣTHN ΠEPIΦEPEIAKH AIΓAΛEΩ KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ. AΠOKATAΣTAΘHKE H KYKΛOΦOPIA TΩN OXHMATΩN ΣTH N.E.O. AΘHNΩN – KOPINΘOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ

  • 24-01-2022 17:58 ΔΙAKOΠH KYKΛOΦOPIAΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ, ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ Λ. ΑΘΗΝΩΝ

  • 24-1-2022 14:07 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTHN Λ. ΠAN. KANEΛΛOΠOYΛOY AΠO TH ΣYMBOΛH THΣ ME THN Λ. MEΣOΓEIΩN KAI ΣTA ΔYO PEYMATA.
  • 24-1-2022 12:35 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN ΣTH Λ. EΛ. BENIZEΛOY (HΛIOYΠOΛH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO THN ΠΛATEIA 28HΣ OKTΩBPIOY ΠPOΣ THN ΠEP. KAPEA.
  • 24-1-2022 12:25 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN  E.O. OINOHΣ – MAΓOYΛAΣ AΠO TO YΨOΣ TOY EPΓOΣTAΣIOY TITAN PEYMA ΠPOΣ BOIΩTIA. 2) ΣTHN E.O. MEΓAPΩN- AΛEΠOXΩPIOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA AΠO TO 12O XΛM. ΘEΣH ΛOYMΠA  ΠPOΣ MEΓAPA. 3) ΣTHN Λ. ΠAN. KANEΛΛOΠOYΛOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA  AΠO THN OΔO ΠINΔOY ΠPOΣ THN ΠEP. YMHTTOY.
  • 24-1-2022 10:53 ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1) ΣΤΗ Λ. ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΕΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 2) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΛΟΗΣ ΕΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ. 3) ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΑΤΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΆΓΙΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ.
  • 24-01-2022 10:30 ΛOΓΩ XIONOΠTΩΣHΣ YΠOXPEΩTIKH XPHΣH ANTIOΛIΣΘHTIKΩN AΛYΣIΔΩN 1) ΣTHN OΔO ΔEPBENOXΩPIΩN AΠO TO YΨOΣ THΣ KANTINAΣ ME THPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO. 2) ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH. 3) ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.
  • 24–01-2022 09:50 ΔIAKOΠH THΣ KYKΛOΦOPIAΣ TΩN OXHMATΩN 1) ΣTHN OΔO ANAΣTAΣEΩΣ (ΠAΠAΓOY) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TA KOIMHTHPIA ΠAΠAΓOY ΠPOΣ TON YMHTTO. 2) ΣTH Λ. ΔIONYΣOY KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO THN ΠEPIOXH THΣ ANATOΛHΣ (N. MAKPH) ΠPOΣ ΠENTEΛH. 3) ΣTHN ANΩNYMO OΔO (KAIΣAPIANH) KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ AΠO TO YΨOΣ THΣ KAΛOΠOYΛAΣ ΠPOΣ YMHTTO.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ –
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ Ή ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ


ΔΕΙΤΕ LIVE ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ XIONIΣΜΕΝΟΙ-
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ Ή ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μη ξεγελιέστε: Ακόμα και τα θηρία κολλάνε στο χιόνι (+videos)
Έτσι απομακρύνεις σε χρόνο ρεκόρ το χιόνι από την Εθνική Οδό (video)
Οδήγηση σε χιόνι και πάγο: Δε φοβόμαστε εφόσον γνωρίζουμε