Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλείδωσε το Volvo S90 για το Ντιτρόιτ

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλείδωσε το Volvo S90 για το Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Κλείδωσε το Volvo S90 για το Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Μετά από σχετικές διαρροές… υπό κλίμακα, η σουηδική εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα και το πρώτο επίσημο teaser που δείχνει το προφίλ της επερχόμενης ναυαρχίδας που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αυτό θα είναι το κορυφαίο σεντάν της Volvo που θα βρεθεί αντιμέτωπο με το γερμανικό τρίο (τα Audi, A6, BMW 5, Mercedes E-Class) επισφραγίζοντας την θέση των Σουηδών στις premium κατηγορίας (όπως έγινε με το XC90). Το νέο S90 θα παρουσιασθεί στην Ευρώπη πιθανότητα τον Μάρτιο (στο σαλόνι της Γενεύης), με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τα μέσα 2016. Από όσο μπορεί να διακρίνει κανείς από την teaser φωτογραφία, χαρακτηριστική είναι και η κλίση της οροφή στο πίσω μέρος, που καταλήγει σε έναν τρίτο όγκο σεβαστών διαστάσεων, καθώς και τα σχήματος C πίσω φώτα (που είχαμε δει από την διαρροή με τις μινιατούρες, αλλά και τώρα από το teaser που ακολουθεί).

Volvo S90 teaser (2)

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό αναμένεται να υιοθετηθεί η άποψη που συναντάμε στο XC90, με τη μεγάλη -σε στιλ tablet- οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Από το XC90 θα προέρχονται και οι αποκλειστικά δίλιτροι 4-κύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου Drive E, ενώ η βάση θα είναι το νέο μεταβλητό πλαίσιο SPA (Scalable Product Architecture) της σουηδικής εταιρείας. Στην πορεία η γκάμα του νέου Volvo S90 θα συμπληρωθεί και από μια έκδοση στέισον, η οποία θα έχει πολλά κοινά με το ιδιαίτερα όμορφο Concept Estate, το πρωτότυπο που είχαν παρουσιάσει πριν κάποιους μήνες οι Σουηδοί.