Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το κοινωνικό πρόσωπο της “πολύτιμης” Corvette ZR1

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το κοινωνικό πρόσωπο της “πολύτιμης” Corvette ZR1

ΝΕΑ

Το κοινωνικό πρόσωπο της “πολύτιμης” Corvette ZR1

ΝΕΑ

Η πρώτη Chevrolet Corvette ZR1 (VIN 001) πουλήθηκε τελικά στη δημοπρασία Barrett-Jackson στο Σκοτσντέιλ της Αριζόνα, αντί του αστρονομικού ποσού των 925.000 δολαρίων παρακαλώ. Το 1% των εσόδων από τη συγκεκριμένη δημοπρασία, καταλήγει ως γνωστό στο Ίδρυμα Stephen Siller Tunnel. 

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η οικογένεια Siller ξεκίνησε το ίδρυμα για να τιμήσει τη μνήμη του αδελφού τους Stephen που έχασε τη ζωή του στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, ως πυροσβέστης στη Νέα Υόρκη. Το πρόγραμμα δημιουργεί καταφύγια για τραυματισμένα μέλη που αναζητούν την αποκατάσταση. Κάθε «σπίτι» είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ατόμου, ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργειακά αποδοτικό, εύκολα προσβάσιμο και αυτοματοποιημένο.

Η Corvette ZR1 που πωλήθηκε, αποτελεί το πρώτο κομμάτι που παράχθηκε ποτέ. Υιοθετεί έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα LT5 V8 6,2 λίτρων, που παράγει 755 ίππους και ροπή 969 Nm. Ο υπέρ-νικητής θα επιλέξει εάν θέλει coupe ή cabrio έκδοση της ZR1 και αν θα είναι εξοπλισμένη με μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων με σύγχρονη τεχνολογία ή με το αυτόματο οκτώ σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

The fastest, most powerful production Corvette ever – the 755-

Αυτή είναι η ταχύτερη και πιο προηγμένη Corvette που παράχθηκε ποτέ. Το supercar χρησιμοποιεί εκτεταμένα υλικά από ανθρακονήματα, όπως επίσης και ένα εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο. Η ενεργητική ανάρτηση (Magnetic ride control), το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και τα κεραμικά φρένα Brembo, είναι μερικά μόνο από τα αξεσουάρ επιδόσεων που προσφέρει η ZR1 ως στάνταρ.

The fastest, most powerful production Corvette ever – the 755-

Advertisement

Όταν η Barrett-Jackson ανακοίνωσε ότι πούλησε την πρώτη ZR1 για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο Craig Jackson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Barrett-Jackson, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε τους πόρους για να υποστηρίξουμε υπέροχες οργανώσεις που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά για τόσους πολλούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. Μέχρι σήμερα, η Barrett-Jackson έχει συγκεντρώσει σχεδόν 96 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς και τα κεφάλαια αυτά, μαζί με τις γενναιόδωρες δωρεές, θα φέρουν την αναγκαία ανακούφιση σε αμέτρητους ανθρώπους, μέσω πολλών άλλων μεγάλων φιλανθρωπικών οργανώσεων». Είναι πάντα εκπληκτικό να βλέπουμε την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλους φορείς να συνεργάζονται στενά για καλό σκοπό…