Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινητήρες μικρότερου κυβισμού για το RAV4

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινητήρες μικρότερου κυβισμού για το RAV4

ΝΕΑ

Κινητήρες μικρότερου κυβισμού για το RAV4

ΝΕΑ

Από τον Μάρτιο του 1994, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά στην έκθεση της Γενεύης, έχουν περάσει 20 χρόνια διαδρομής για το RAV4. Το αυτοκίνητο που άνοιξε τα… εισαγωγικά για μία νέα κατηγορία, αυτή των SUV. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το μοντέλο της Toyota μεγάλωσε, ομόρφυνε, έγινε πιο ικανό στην άσφαλτο και το χώμα. Και σήμερα παραμένει μία από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ένας «αστερίσκος» συνοδεύει όμως το νέο RAV4, οι μεγάλου κυβισμού κινητήρες. Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες θέλουν να κάνουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο, της αυτοκίνησης μηδέ εξαιρουμένης. Όμως όταν όλοι οι ανταγωνιστές σου ακολουθούν πιστά το downsizing, είναι δύσκολο να μείνεις πίσω. Στην κατηγορία των compact SUV συναντάμε προτάσεις με κινητήρες 1.4 (π.χ. VW Tiguan) και 1.6 lt (Honda CR-V). Η Toyota αντιπροτείνει το 2λιτρο βενζίνης με 151 PS και τους 2.0/2.2 diesel με 124 και 150 PS, αντίστοιχα.

Είναι πολιτισμένοι και σύγχρονοι, καμία αντίρρηση. Όμως ο μεγάλος τους κυβισμός αποθαρρύνει αρκετούς εξ όσων αναζητούν ένα SUV. Η συνεργασία της Toyota με τη BMW ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Στα τέλη του 2013 είχε ανακοινωθεί η παροχή από τους Γερμανούς στους Ιάπωνες του 1.6 diesel με 112 PS και 27,5 kgm ροπής για το πολυμορφικό Verso. Η BMW θα συνεχίσει να δίνει μηχανικά σύνολα στην Toyota και είναι πολύ πιθανό ορισμένα να τοποθετηθούν κάτω από το καπό του RAV4.

Advertisement
Advertisement