Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε κινητήρες BMW η επόμενη Toyota Corolla

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mε κινητήρες BMW η επόμενη Toyota Corolla

ΝΕΑ

Mε κινητήρες BMW η επόμενη Toyota Corolla

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των BMW & Τοyota, οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα αναφέρουν πως η επόμενη Corolla, το best seller μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, θα εξοπλιστεί και αυτή με τη σειρά της με γερμανικά μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Από τον Δεκέμβριο του 2011, οι BMW & Toyota έχουν αναπτύξει μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα τα Toyota Avensis & Verso χρησιμοποιούν τα ντίζελ μοτέρ της BMW, με χωρητικότητες 1,6 και 2,0 λίτρων, ενώ από τις αρχές του 2013, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι προχωρούν από κοινού στην ανάπτυξη σπορ μοντέλων, από όπου θα προκύψουν οι νέες Supra & Z4 (θα μετονομαστεί σε Ζ5), οι οποίες θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη (πάτωμα και κινητήρες).

Αυτές τις μέρες, οι πληροφορίες από τα στρατόπεδα των δύο εταιρειών αναφέρουν ότι η συνεργασία θα «αγγίξει» και την επόμενη γενιά της Corolla, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ιαπωνικής φίρμας (best seller επί σειρά ετών). Έτσι, η 12η γενιά του μοντέλου αναμένεται να αποκτήσει-κατά πάσα πιθανότητα- τούρμπο μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου που θα προέρχονται από τη BMW. Για παράδειγμα, η γκάμα των βενζινοκινητήρων, εκτός του 1,2 D-4T, θα περιλαμβάνει και τον 1,5 Twin Power Turbo της BMW, με απόδοση έως 136 ίππους και 220 Nm ροπής (πιθανόν σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic της γερμανικής εταιρείας). Τέλος, σημειώνουμε πως η νέα Corolla θα βασιστεί στη νέα αρχιτεκτονική της Toyota, με την κωδική ονομασία TNGA, και θα λανσαριστεί στις αγορές το 2018.

Advertisement
Advertisement