Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Κινηματογραφικό» πρόβλημα για την Tesla

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Κινηματογραφικό» πρόβλημα για την Tesla

ΝΕΑ

«Κινηματογραφικό» πρόβλημα για την Tesla

ΝΕΑ

Σε αναγκαστική αλλαγή της εικόνας που συνοδεύει τη λειτουργία Sentry Mode προχωρά η Tesla, αφού όπως όλα δείχνουν την αντέγραψε χωρίς έγκριση.

Advertisement
Advertisement

Το Sentry Mode παρουσιάστηκε από την Tesla το 2019 και είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τις κάμερες που έχει το αυτοκίνητο περιμετρικά, για καταγραφές όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο. Όταν ο οδηγός το ενεργοποιήσει, μια μεγάλη κόκκινη τελεία εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη. Αυτή η γραφική απεικόνιση που συνοδεύει τη λειτουργία του Sentry Mode έχει προκύψει με έμπνευση έναν χαρακτήρα, τον HAL 9000, από την κινηματογραφική ταινία του 1968 «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Stanley Kubrick.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα που ανακινήθηκε στο εξωτερικό από έναν κινηματογραφόφιλο και ενέπλεξε την MGM ως κάτοχο των δικαιωμάτων της ταινίας, προφανώς και έφερε κάποια αντίδραση καθώς λίγο καιρό μετά, ανακοινώθηκε από την Tesla πως η εικόνα που χρησιμοποιεί για τη συγκεκριμένη λειτουργία, πρόκειται σύντομα να αλλάξει. Ανεξάρτητα από αυτό πάντως, αξίζει αν πούμε πως η συγκεκριμένη λειτουργία έχει αποδειχτεί πως βοηθάει στην προστασία της προσωπικής περιουσίας. Με τη βοήθεια του οπτικοακουστικού υλικού που αποθηκεύει στο σκληρό δίσκο του αυτοκινήτου, έχουν εντοπιστεί κάποιες παράνομες δραστηριότητες και έχουν συλληφθεί ένοχοι για καταστροφή ξένης περιουσίας, καθώς επίσης και για κλοπή.