Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα: Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια!

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα: Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια!

ΝΕΑ

Κίνα: Πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια!

ΝΕΑ

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Οκτώβριο που μας πέρασε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 με την κινέζικη αγορά να δείχνει για πρώτη φορά σημάδια κάμψης έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια ανάπτυξης. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη αναφορά προέρχεται από στοιχεία του συνδέσμου κατασκευαστών της χώρας στα οποία παρατηρείται και η πτώση των συσσωρευμένων πωλήσεων στην Κινέζικη αγορά από την αρχή του έτους με τα αίτια να αποδίδονται σύμφωνα και με το Reuters στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας.

Ο Σύνδεσμος Κατασκευαστών της Κίνας (China Association of Automobile Manufacturers -CAAM) ανέφερε πως οι πωλήσεις από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο ανήλθαν στα 22,87 εκατ. αυτοκίνητα για την αχανή εγχώρια αγορά με την συνολική πτώση να αγγίζει το οριακό 0,1% σε σχέση με το πρώτο δεκάμηνο του 2017.

Ο μήνας Οκτώβριος συγκεκριμένα παρουσίασε πτώση της τάξης του 11.7% έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους με τις πωλήσεις να ανέρχονται τα 2,38 εκατ. αυτοκίνητα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί από τις αρχές του 2012.

Advertisement
Advertisement

2019-geely-emgrand-gse-640

Από την άλλη οι πωλήσεις των ηλεκτρικών στην κινέζικη αγορά συνέχισαν πολύ δυνατά παρουσιάζοντας αύξηση που ανήλθε στο 51% τον Οκτώβριο, με τις συνολικές πωλήσεις για τους πρώτους 10 μήνες του 2018 να αγγίζουν τα 860.000 αυτοκίνητα. Η αγορά των ηλεκτρικών παρουσιάζει εκρηκτική αύξηση από την αρχή της χρονιάς που φτάνει στο 75,6% σε σχέση με τους πρώτους 10 μήνες του 2017.