Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα: Κίνητρα σε αγοραστές αυτοκινήτων

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα: Κίνητρα σε αγοραστές αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Κίνα: Κίνητρα σε αγοραστές αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες αγορές του κόσμου, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να αγοράζουν και πάλι αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Αναφορά του CNN λέει πως μέχρι αυτό το στάδιο του έτους, περισσότερα από 6 εκατομμύρια νέα οχήματα θα είχαν πωληθεί, αλλά λόγω του κλειδώματος της αγοράς, μόνο 3,7 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής το 2020. Ο Φεβρουάριος ήταν ιδιαίτερα οδυνηρός για τη χώρα με μόλις 310.000 πωλήσεις οχημάτων, μείωση δηλαδή κατά 79% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019.

Τον Μάρτιο, οι πωλήσεις ανέκαμψαν στα 1,43 εκατομμύρια, αλλά αυτό σημαίνει ακόμη μια χασούρα της τάξης του 43% σε σχέση πάλι με τον Μάρτιο του 2019. Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις επιδοτήσεις και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για νέα ενεργειακά οχήματα για άλλα δύο χρόνια, μια αλλαγή στάσης από πέρυσι όταν αυτά τα κίνητρα ήταν αρκετά μειωμένα. Τα νέα καθαρά οχήματα, όπως τα EV, τα plug-in υβριδικά αλλά και τα αυτοκίνητα υδρογόνου αγωνίζονται σκληρά, αφού μόνο 53.000 πουλήθηκαν (εκτός από την Tesla), 53% λιγότερα από το προηγούμενο έτος. Ορισμένες τοπικές αρχές έχουν επίσης ανακοινώσει μέτρα για την ενθάρρυνση των αγοραστών. Τουλάχιστον δώδεκα πόλεις και επαρχίες έχουν ενθαρρύνει πελάτες να αγοράσουν αυτοκίνητα, κυρίως χάρη στις επιδοτήσεις αξίας 1.300 ευρώ ανά όχημα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Κίνα να ανακτήσει και να λειτουργήσει τη βιομηχανία αυτοκινήτων της. Πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα βασίζονται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σε άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Κάθε χρόνο, η βιομηχανία παράγει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα, περίπου το 10% της παραγωγικής δύναμης της Κίνας.

Advertisement
Advertisement