Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Βάζει στην παραγωγή νέο ηλεκτρικό κουπέ crossover

Ελλάδα 9:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia: Βάζει στην παραγωγή νέο ηλεκτρικό κουπέ crossover

ΝΕΑ

Kia: Βάζει στην παραγωγή νέο ηλεκτρικό κουπέ crossover

ΝΕΑ

Με βάση το πρωτότυπο «Imagine by Kia» που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης, οι Κορεάτες μας ετοιμάζουν ένα ηλεκτρικό crossover αυτοκίνητο με κουπέ χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, το «Imagine by Kia», θα περάσει άμεσα στην παραγωγή βασιζόμενο σε μια νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηριχθούν πολλά ηλεκτρικά μελλοντικά μοντέλα των Kia-Hyundai. Ένα ακόμη στοιχείο που έδωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας αφορά, φυσικά, τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου παραγωγής το οποίο όπως όλα δείχνουν δε θα διαφέρει πολύ με το πρωτότυπο όχημα. Θυμίζουμε πως το concept «Imagine by Kia» συνδυάζει την αθλητική σιλουέτα ενός σεντάν με το δυναμικό και ευρύχωρο προφίλ ενός crossover. Το παρμπρίζ και η οροφή χρησιμοποιούν ένα ενιαίο κρύσταλλο δημιουργώντας ένα τεράστιο «παράθυρο» για τους επιβάτες. Τα πίσω φλας είναι βαθιά τοποθετημένα δημιουργώντας μια πιο έντονη τρισδιάστατη αίσθηση με τις οριζόντιες φωτεινές λωρίδες να δημιουργούν ένα οπτικό δεσμό με το Kia Stinger.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, το ψηφιακό ταμπλό ξεχωρίζει από την «ελεύθερη» κεντρική οθόνη και περιλαμβάνει 21 ανεξάρτητες υπερυψηλής ανάλυσης συγχρονισμένες οθόνες που δημιουργούν έναν ξεχωριστό διαδραστικό περιβάλλον. Βέβαια, το εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής θα διαφοροποιηθεί αρκετά με στόχο να είναι πιο κοντά στη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της Kia που ήδη βρίσκονται στην αγορά.  Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia αναμένεται να λανσαριστεί το 2021 και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement