Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Τέλος τα δίθυρα και τρίθυρα μοντέλα

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Τέλος τα δίθυρα και τρίθυρα μοντέλα

ΝΕΑ

Kia: Τέλος τα δίθυρα και τρίθυρα μοντέλα

ΝΕΑ

Απρόθυμη παρουσιάζεται η Kia όσον αφορά την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου με δύο ή τρεις πόρτες, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της. Ήρθε το τέλος για τα δίθυρα και τρίθυρα αμαξώματα για τους Κορεάτες; ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικoί σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia, καθώς το κοινό δείχνει να έχει στρέψει τις πλάτες του στο πιο νεανικό και σπορ design των τρίθυρων hatchback αλλά και των δίθυρων coupe, με αποτέλεσμα το μερίδιο που κατέχουν στην αγορά να μικραίνει όλο και περισσότερο, σε σημείο μάλιστα που η εξέλιξή τους να καθίσταται ασύμφορη από τους κατασκευαστές.

Αυτό είπε με λίγα λόγια στο αυστραλέζικο CarAdvide ο επικεφαλής σχεδιασμού της Kia στην Ευρώπη, Gregory Guillaume, σε σχετική ερώτηση, παρεχόμενος πως οι άνθρωποι που διεξάγουν σχετικές έρευνες εντός της εταιρίας του έθεσαν ουσιαστικά βέτο όσον αφορά την παρουσίαση τέτοιου τύπου εκδόσεων.

kia-proceed-new-640

Advertisement
Advertisement

Ο Guillaume ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του ήταν έτοιμη να ξεκινήσει με την εξέλιξη του νέου ProCeed και οι άνθρωποι από το τμήμα προϊοντικής εξέλιξης (όπως καταλαβαίνουμε) του είπαν να ξεχάσει ουσιαστικά το τρίθυρο αμάξωμα καθώς αυτό το κομμάτι της αγοράς, ειδικά στην Ευρώπη, τελεί υπό εξαφάνιση.

Η “σωτηρία” ,όπως αναφέρει ο αρχισχεδιαστής της Kia, ήρθε για αυτόν και την ομάδα του αφού ξεκίνησαν να ανασχεδιάζουν το ProCeed προσθέτοντας δύο ακόμη πόρτες και το αποτέλεσμα ήταν η νέα γενιά του μοντέλου.

Advertisement

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και το αφεντικό του Guillaume, ο Peter Schreyer, ο οποίος ρωτήθηκε επίσης σχετικά από το CarAdvice, απαντώντας εν πολλοίς στο ίδιο μήκος κύματος. Το πότε και αν λοιπόν θα ξαναδούμε Kia με δύο πόρτες, είτε ως hatchback, είτε ως coupe, παραμένει άγνωστο.