Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Sportage 265 PS 4WD PHEV: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ελλάδα 15:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Sportage 265 PS 4WD PHEV: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

ΝΕΑ

Kia Sportage 265 PS 4WD PHEV: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

ΝΕΑ

Φτιαγμένο στην Ευρώπη για την Ευρώπη, το νέο Kia Sportage, ειδικά στην κορυφαία plug-in υβριδική του έκδοση είναι μια ακόμα ηχηρή δήλωση της KIA ότι πλέον διαμορφώνει τις εξελίξεις της μελλοντικής αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η αποτύπωση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας Opposites United της KIA στο νέο Sportage δείχνει αν μη τι άλλο, ισχυρό χαρακτήρα και δεν περνά επουδενί απαρατήρητη.

Το νέο Sportage κερδίζει τα βλέμματα με την πληθωρική του μάσκα, τα τύπου μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας, και τη μυώδη και δυναμική σιλουέτα του που μάλιστα δείχνει πιο κόμπακτ από όσο πραγματικά είναι. Η τολμηρή αισθητική προσέγγιση είναι βασικό στοιχείο και του εσωτερικού και κερδίζει την καθολική αποδοχή.

Advertisement
Advertisement

Η κυρτή μακρόστενη οθόνη, η οποία πρακτικά αποτελείται από τις δύο επιμέρους οθόνες 12,3 ιντσών -αυτή του πίνακα οργάνων και αυτή του συστήματος πολυμέσων- τονίζουν το προοδευτικό πρόσημο του νέου Kia Sportage. Κάτι που δηλώνεται και από την ευκρίνεια των γραφικών τους, την υψηλή επεξεργαστική ικανότητα και το πλούσιο ρεπερτόριο τεχνολογιών συνδεσιμότητας του συστήματος πολυμέσων.

Η οδηγοκεντρική διαμόρφωση, σε συνδυασμό με την premium υλοποίηση αλλά και την αψεγάδιαστη συναρμογή, σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα από την πρώτη στιγμή. Αυτή η αίσθηση τονίζεται ακόμα περισσότερο από την προσεγμένη εργονομία αλλά και την ευχρηστία, τόσο των χειριστηρίων (όπως ο περιστροφικός επιλογέας του drive-by-wire κιβωτίου) όσο και των απτικών διακοπτών με την εναλλασσόμενη λειτουργία κάτω από την κεντρική οθόνη.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ταυτότητα αλλά και την τεχνολογική φιλοδοξία του νέου Sportage, έχει η νέα πλατφόρμα Ν3 στην οποία βασίζεται. Εμφανής απόρροια αυτής είναι η συνολική αύξηση των διαστάσεων σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κάτι που βάζει θετικό πρόσημο στους χώρους αλλά και τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε, μάλιστα, τους άπλετους χώρους που απολαμβάνουν οι πίσω επιβάτες, αλλά και το εξίσου ευρύχωρο πορτμπαγκάζ της plug-in υβριδικής έκδοσης που φτάνει τα 540 λίτρα, χάρη στην πολύ έξυπνη διαρρύθμιση του χώρου για την μπαταρία.

Advertisement

Η νέα πλατφόρμα έχει επιτρέψει όμως και την υιοθέτηση των πιο προηγμένων τεχνολογικών λύσεων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως το πλήρες πακέτο υποβοήθησης του οδηγού DriveWise ADAS αλλά και ο πρωτοποριακός κεντρικός αερόσακος μπροστινού καθίσματος, που μειώνει σημαντικά την πιθανότητα τραυματισμού οδηγού – συνοδηγού από μεταξύ τους επαφή.

Η κορυφαία plug-in υβριδική έκδοση του νέου KIA Sportage προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης και ταυτόχρονα υψηλή απόδοση.
Το εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα (PHEV) προσφέρει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης χωρίς εκπομπές CO2 , με αυτονομία που φτάνει τα 70 χιλιόμετρα και μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις καθημερινές μετακινήσεις.

Advertisement

Ανακαλύψτε εδώ το νέο Kia Sportage PHEV

Η έκδοση PHEV του Sportage βασίζεται στον βραβευμένο κινητήρα 1.6 T-GDI των 180 ίππων της KIA. Ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 66,9 kW και μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 13,8 kWh. Το υπερσύγχρονο υβριδικό σύστημα διαθέτει μονάδα διαχείρισης η οποία ρυθμίζει συνεχώς τον συνδυασμό θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα για τη βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση.

Παράλληλα, η στάνταρ τετρακίνηση του Sportage PHEV, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων, υπερθεματίζει στην ασφάλεια αλλά και την άνεση. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει στους 265 ίππους και τα 350 Nm προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις. Ως αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,1 lt/100 km και οι εκπομπές CO 2 οριοθετούνται στα 25 gr/km.

Αυτό σημαίνει ότι προφανώς το νέο Kia Sportage PHEV απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να εισέρχεται καθημερινά στον δακτύλιο. Εκτός πόλης, το άκαμπτο πλαίσιο, η τετρακίνηση και η άνεση της ανάρτησης χαρίζουν στον οδηγό και τους επιβάτες ηρεμία, ασφάλεια και εμπιστοσύνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το νέο Kia Sportage 1.6T 265 PS 6AT 4WD PHEV, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του, ξεκινά από τις 49.990 ευρώ, ενώ όσοι το επιλέξουν για εταιρικό τους αυτοκινήτο δεν θα επιβαρύνονται με φόρο χρήσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το plug-in υβριδικό Kia Sportage στον τάρανδο (+video)
Το Kia Sportage ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Οικογενειακό SUV»
Οι λόγοι που το νέο Kia Sportage στρογγυλοκάθεται στην κορυφή