Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Sonet: Μικρό crossover με παγκόσμιο χαρακτήρα

Ελλάδα 12:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Sonet: Μικρό crossover με παγκόσμιο χαρακτήρα

ΝΕΑ

Kia Sonet: Μικρό crossover με παγκόσμιο χαρακτήρα

ΝΕΑ

Προκειμένου να μην συγχέεται με το Stonic που πωλείται στην Ευρώπη, το Sonet είναι ένα μικρό crossover που θα εισέλθει στην ινδική αγορά ως το τρίτο μοντέλο μετά τα Seltos και Carnival. Η Kia λέει ότι το πρωτότυπο θα μπει στην παραγωγή για την αγορά της Ινδίας το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Advertisement
Advertisement

 

Πόσο μικρό είναι; Λοιπόν, η Kia είναι επίμονη για τις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά το Sonet αναμένεται να έχει συνολικό μήκος μικρότερο από τέσσερα μέτρα για να τύχει των χαμηλότερων φόρων που ισχύουν στην Ινδία. Αυτό θα το κάνει περίπου 140 χιλιοστά μικρότερο από το Stonic και, ως εκ τούτου, θα τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της παγκόσμιας γκάμας crossover της φίρμας. Μπορεί να υπάρχει και το Picanto X-Line, αλλά αυτό είναι ουσιαστικά ένα μίνι hatchback με την ανάλογη περιπετειώδη αμφίεση. Το Sonet είναι έτοιμο να ενταχθεί στη γραμμή συναρμολόγησης, με εξαίρεση ίσως τις λαβές των θυρών και τους μικρούς καθρέπτες. Οι προβολείς και τα φώτα ομίχλης ενδέχεται να μην φαίνονται τόσο κομψά στο μοντέλο παραγωγής, αλλά η γενική εικόνα θα είναι πανομοιότυπη. Το νέο crossover πόλης της Kia μοιάζει αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδέλφια του.

Advertisement
Advertisement

Η Kia δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποκαλύψει την εικόνα της καμπίνας, αλλά αναφέρει πως οι χώροι και οι τεχνολογίες πρωτοστατούν αναλογικά με το τι ισχύει στην κατηγορία. Μάθαμε επίσης πως υπάρχει σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,25 ιντσών, πλοήγηση, ηχοσύστημα Bose αλλά και ένα “έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων”, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν οι άνθρωποι της εταιρίας. Αρκετά μηχανικά μέρη ανήκουν στο Hyundai Venue, το οποίο στις ινδικές προδιαγραφές είναι ελαφρώς μικρότερο από το μοντέλο των ΗΠΑ για φορολογικούς λόγους.