Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

KIA READ: το όχημα που διαβάζει τα συναισθήματά μας

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

KIA READ: το όχημα που διαβάζει τα συναισθήματά μας

ΝΕΑ

KIA READ: το όχημα που διαβάζει τα συναισθήματά μας

ΝΕΑ

Στην έκθεση τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας η ΚΙΑ παρουσίασε το πρωτότυπο READ το οποίο μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντιλαμβάνεται την συναισθηματική κατάσταση των επιβατών και να ρυθμίζει ανάλογα τις λειτουργίες του.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ψηφιακό και σε αυτό το πλαίσιο η τεχνολογία είναι σίγουρο πως μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα η ικανότητα να προσαρμόζεται στα συναισθήματά μας.

Κάτι τέτοιο κάνουν τα οχήματα READ που παρουσίασε η KIA στο πλαίσιο της έκθεσης CES. Η πλήρης ονομασία των οχημάτων είναι Real-time Emotion Adaptive Driving και όπως αφήνει να εννοηθεί μιλάμε για οχήματα τα οποία μέσω τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αντιληφθούν τα συναισθήματα των επιβατών και να ρυθμίσουν ανάλογα την λειτουργία τους. Αυτή η ανάγνωση γίνεται μέσω κατάλληλων αισθητήρων οι οποίοι μπορούν να διαβάσουν τις εκφράσεις του προσώπου, να αντιληφθούν τον καρδιακό παλμό αλλά και την ηλεκτροδερματική δραστηριότητα. Στόχος είναι η προσφορά μιας όσο το δυνατό πιο ευχάριστης και δημιουργικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια παραμονής στο όχημα.

kia-read-is-hal-9000-as-a-kid_545654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Η ΚΙΑ παρουσίασε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του READ στο πλαίσιο της έκθεσης. Η πρώτη ονομάζεται READ Me και είναι διαμορφωμένη για την μεταφορά μόνο ενός ατόμου προσφέροντας εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης. Η δεύτερη είναι είναι η READ Now που είναι διαμορφωμένη για δύο επιβάτες και τέλος η READ Motion για τέσσερα άτομα η οποία πρακτικά είναι ένας κινούμενος πολυτελής χώρος εργασίας.

kia-read-is-hal-9000-as-a-kid_545654harpi640