Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κέρδη πέραν κάθε προσδοκίας καταγράφει η Ferrari!

Ελλάδα 6:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κέρδη πέραν κάθε προσδοκίας καταγράφει η Ferrari!

ΝΕΑ

Κέρδη πέραν κάθε προσδοκίας καταγράφει η Ferrari!

ΝΕΑ

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αύξηση τις προοπτικές για τα έσοδα του 2019.

Advertisement
Advertisement

H Ferrari ανέβασε τις προβλέψεις των «επιδόσεών» της για το 2019 καθώς οι αυξημένες πωλήσεις των Portofino και 812 Superfast παρήγαγαν εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας και την τιμή στη μετοχή της εταιρείας. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία προέβλεψε πως τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ανέλθουν στα 1,27 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας μια προηγούμενη πρόβλεψη που μιλούσε για 1,2 – 1,25 δισ. ευρώ.

Μάλιστα στο τρίτο τρίμηνο το EBITDA της Ferrari αυξήθηκε κατά 11% και ανήλθε σε 311 εκατομμύρια ευρώ. Η Ferrari αύξησε επίσης τις προοπτικές της στα έσοδα του 2019 σε περίπου 3,7 δισ. ευρώ, από προηγούμενη πρόβλεψη άνω των 3,5 δισ. ευρώ, καθώς και για τις ελεύθερες ταμειακές της ροές.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9,4% σε 2.474 οχήματα, με αύξηση 9,5% στις πωλήσεις μοντέλων με οκτακύλινδο κινητήρα, όπως η Portofino, και αύξηση 8,9% σε μοντέλα με δωδεκακύλινδρο κινητήρα όπως η 812 Superfast. Τα τελευταία έχουν σαφώς μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Η Ferrari προετοιμάζει επίσης ένα σχέδιο για την περαιτέρω αξιοποίηση των επώνυμων αξεσουάρ της, ανέφερε στο Bloomberg.