Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κέρδη για την Jaguar Land Rover παρά την αναδιάρθρωση!

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κέρδη για την Jaguar Land Rover παρά την αναδιάρθρωση!

ΝΕΑ

Κέρδη για την Jaguar Land Rover παρά την αναδιάρθρωση!

ΝΕΑ

Ο βρετανικός όμιλος κατέγραψε κέρδη 156 εκατ. λιρών και έχει εξοικονομήσει 2,5 δισ. λίρες.

Advertisement
Advertisement

Κέρδη ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover το τελευταίο τρίμηνό της παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Μάλιστα τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 156 εκατ. λίρες ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 6 δισ. λίρες σύμφωνα με την ανακοίνωση της Tata Motors στην οποία ανήκει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα η μητρική Tata Motors σημείωσε απώλειες 2,17 δις. ρουπίες στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου αλλά σίγουρα τα οικονομικά αποτελέσματα βελτιώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 όπου ο όμιλος είχε καταγράψει απώλειες 10,5 δις. ρουπών.

Να υπενθυμίσουμε πως η Tata έχει πληγεί από τη μεγάλη πτώση που καταγράφουν οι αγορές της Ινδίας αλλά και της Κίνα συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων της Jaguar Land Rover.

Ωστόσο τώρα η ζήτηση για τα αυτοκίνητα της Jaguar Land Rover σταθεροποιείται στην Κίνα σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου.

Advertisement

Στην Ευρώπη, η JLR αναμένεται να κλείσει τα εργοστάσια της στη Βρετανία για μια εβδομάδα το Νοέμβριο λόγω του Brexit ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εξοικονομήσει 2,5 δις. λίρες από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως η Tata Motors αγόρασε την Jaguar Land Rover το 2008 από τη Ford.

Advertisement

Διεθνείς αναλυτές τον προηγούμενο μήνα περιέγραψαν την Jaguar Land Rover ως μια «σοβαρή πρόκληση» την οποία πρέπει να δει προσεκτικά η BMW επειδή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλη ρευστότητα.

Ο όμιλος Tata είναι ανοικτός να βρει συνεργάτες για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά δεν σχεδιάζει να πουλήσει την Jaguar Land Rover, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Natarajan Chandrasekaran σε συνέντευξή του.

 

Advertisement