Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καινούρια επαγγελματικά Ford προ των πυλών

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καινούρια επαγγελματικά Ford προ των πυλών

ΝΕΑ

Καινούρια επαγγελματικά Ford προ των πυλών

ΝΕΑ

Η παραγωγή νέων Ford Transit Courier και Ford Tourneo Courier έχει ήδη ξεκινήσει, με τη δέσμευση για μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο της Ford Otosan στην Κραϊόβα της Ρουμανίας έχει ξεκινήσει και δουλεύει πυρετωδώς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την κατασκευή νέων μεγάλων βαν έκδοσης Courier.

Η παραγωγή των νέων E-Transit Courier and E-Tourneo Courier ξεκινά το 2024, υποστηρίζοντας τη δέσμευση της Ford να προσφέρει οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2035.

Με την έναρξη της παραγωγής των ολοκαίνουργιων Transit Courier και Tourneo Courier στο εργοστάσιο της Ford Otosan στη Ρουμανία, η αμερικανική εταιρεία πραγματοποιεί ένα ακόμα βήμα προκειμένου να ενισχύσει τις προτάσεις που παρέχει σε οικογένειες και επιχειρήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Transit Courier θα προσφέρει στους πελάτες των συμπαγών van οχημάτων βελτιωμένη συνδεσιμότητα και παραγωγικότητα. Την ίδια στιγμή, το επίσης νέο Tourneo Courier είναι ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων με χαρακτηριστική σχεδίαση εμπνευσμένη από τα SUV οχήματα και άπλετο χώρο για τους επιβάτες και τα υπάρχοντα τους.

Η αρχική παραγωγή περιλαμβάνει τις παραλλαγές του νέου Transit Courier με κινητήρα ντίζελ και βενζίνης, καθώς και εκδόσεις βενζίνης για το νέο Ford Tourneo Courier. Τόσο το ηλεκτρικό E-Transit Courier, όσο και το E-Tourneo Courier θα μπουν στην παραγωγή του χρόνου υποστηρίζοντας αφενός το παγκόσμιο σχέδιο της Ford για ταχεία επέκταση της προσφοράς ηλεκτρικών οχημάτων, αφετέρου τον δεδηλωμένο στόχο της για πωλήσεις αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη μέχρι το 2035.

Advertisement

Το Transit Courier θα είναι πλήρως ενσωματωμένο στην πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro με στόχο την περαιτέρω προώθηση της αποδοτικής λειτουργίας με εργαλεία διαχείρισης από την Ford Pro Software. Οι αγοραστές του E-Transit Courier θα υποστηρίζονται επίσης πλήρως από τις ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης της Ford Pro.

Advertisement

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη της παραγωγής των δύο μοντέλων της Ford Pro παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η Ford Otosan, η κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία, είναι ο κόμβος παραγωγής των μοντέλων Ford Transit Courier και Ford Tourneo Courier, η οποία ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Νεοχώρι της Τουρκίας το 2014. Στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής της Ford Otosan, η παραγωγή των Transit Courier και Tourneo Courier μεταφέρθηκε από το Νεοχώρι στο εργοστάσιο της Κραϊόβα.

Τέλος,  η Ford Otosan έχει ανακοινώσει από πέρυσι μια επένδυση ύψους 490 εκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή της ολοκαίνουργιας σειράς Courier στο νεοαποκτηθέν εργοστάσιό της στην Κραϊόβα.

Advertisement

Αυτή έρχεται να προστεθεί στην επένδυση της Ford ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στο εν λόγω εργοστάσιο, στο οποίο παράγεται και το Ford Puma. Με τις επενδύσεις αυτές, η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου θα αυξηθεί από 250.000 σε 272.000 οχήματα ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς έγινε πιο αξιόπιστο το Ford Transit (+video)
Στο δρόμο η ανανέωση και του Ford Transit Courier
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Ford E-Tourneo Courier