Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καίγοντας λάστιχα με ένα Toyota Hilux (video)

Ελλάδα 9:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καίγοντας λάστιχα με ένα Toyota Hilux (video)

ΝΕΑ

Καίγοντας λάστιχα με ένα Toyota Hilux (video)

ΝΕΑ

Πως μπορεί ένα Toyota Hilux να γίνει ο «βασιλιάς» των δρόμων; Εκεί, στην Πραιτόρια της  Ν. Αφρικής γνωρίζουν την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Το μυστικό πίσω από την μεταμόρφωση του συγκεκριμένου pickup βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό. Εκεί στη θέση του τετρακύλινδρου turbodiesel βρίσκεται ο V8 κινητήρας Μ156 της Mercedes-AMG, με το ατμοσφαιρικό σύνολο των 6,2 λίτρων να μας είναι ιδιαίτερα γνωστό από τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Η ιστορία του συγκεκριμένου μοτέρ ξεκινά το 2007, όντας ο πρώτος κινητήρας που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά από την θυγατρική της Mercedes-Benz, ενώ το πρώτο μοντέλο που τοποθετήθηκε ήταν η CLK63 AMG, με την αρχική ισχύ να φτάνει τους 482 ίππους. Αργότερα, τοποθετήθηκε στις CLS63 και E63 με 514 ίππους και στην ML63 των 510 ίππων, ενώ η εξέλιξή του με κωδικό M159 αποτέλεσε την μηχανική καρδιά για τις SLS AMG, AMG GT3 και SLS AMG Black Series με ιπποδυνάμεις έως και 631 PS.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στο βελτιωμένο Toyota Hilux, να αναφέρουμε ότι είναι ιδιαίτερα διακριτικό, τουλάχιστον στην όψη, καθώς υπάρχουν μόνο κάποια μαύρα αυτοκόλλητα, ενώ και η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί. Όταν όμως εκκινήσει ο κινητήρας, όλα αλλάζουν.

Ο ήχος του, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, είναι μοναδικός, ενώ διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο, που δεν αποτελούσε ούτε στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού για τα μοντέλα της Mercedes-AMG.

Advertisement

Δείτε το βίντεο:

Advertisement